ANASAYFA / Genel / ÇÖLLEŞMEYLE MÜCADELE GÜNÜ KUTLANDI
ÇÖLLEŞMEYLE MÜCADELE GÜNÜ KUTLANDI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 17.06.2015 00:00

ÇÖLLEŞMEYLE MÜCADELE GÜNÜ KUTLANDI

‘Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü’ kutlamaları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın ilgili birimlerinin katılımıyla yapıldı. Kutlamalara Öz Orman-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Çınar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çetin de katıldı.

Orman ve toprağın bozulmasına karşı tüm dünyada farkındalık oluşturmak ve dikkatleri çekmek amacıyla düzenlenen Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü kutlamaları, her yıl 17 Haziran'da gerçekleştiriliyor.

Ankara&rsquoda yapılan bu yılki kutlamalar, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile bakanlığa bağlı birimlerden Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü ve Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü'nden katılımlarla gerçekleştirildi. Kutlama toplantılarına, Öz Orman-İş'i temsilen Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Çınar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çetin katıldı.

Kutlama toplantılarının açılışında, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Lütfi Akça, Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdür Yardımcısı İsmail Belen ve Devlet Su İşleri Genel Müdür Yardımcısı Ömer Özdemir birer konuşma yaparak, Türkiye'de çölleşme, toprak bozulumu, kuraklık ve bu tür sorunlarla mücadele amacıyla yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler.