ANASAYFA / Genel / KAZADA YİTİRDİĞİMİZ TARIM EMEKÇİLERİNE RAHMET DİLERİZ
KAZADA YİTİRDİĞİMİZ TARIM EMEKÇİLERİNE RAHMET DİLERİZ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 17.08.2017 23:00

KAZADA YİTİRDİĞİMİZ TARIM EMEKÇİLERİNE RAHMET DİLERİZ

Sakarya’nın Hendek ilçesinde, tarım emekçilerini taşıyan traktörün devrilmesi sonucu hayatını kaybeden 7 emekçimize Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileriz.

Mardin'den Sakarya'nın Hendek ilçesine fındık toplamak üzere gelen geçici-gezici tarım işçilerimizi, çalışmak üzere fındık bahçesine götürmekte olan traktör, bilinmeyen bir sebeple dere yatağına devrilmiş ve kaza sonucu 5'i kadın olmak üzere 7 tarım emekçimiz vefat etmiştir. Kazada ayrıca 10 emekçimiz de yaralanmıştır.

Son derece ağır şartlar altında çalışan, üstelik birçok sosyal imkân ve güvenceden mahrum olan geçici-gezici tarım emekçilerimizin gerek şehirlerarası yolculuğunda ve gerekse çalıştırıldıkları mahallerdeki nakillerinde yaşanan bu ve benzeri olumsuzlukların artık son bulmasını istiyoruz. Bu emekçilerimizi çalıştıran işletme sahiplerinin, işçilerin taşınmasında ve barınmasında ihtiyaç duyulan &lsquoinsanî hassasiyetleri' göstermesini bekliyoruz.

Kazada vefat eden emekçi kardeşlerimize Yüce Allah'tan rahmet, ailelerine ve ülkemize başsağlığı, yaralı işçilerimize de acil şifalar dileriz.

Öz Orman-İş Sendikası

Genel Yönetim Kurulu