ANASAYFA / Genel / 82 MİLYON TEK YÜREK
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 19.05.2019 00:00

82 MİLYON TEK YÜREK

19.05.2019 00:00

Tarihin gördüğü en ihtişamlı devlet olan Osmanlı'yı çökerten emperyalistlerin Türk Milleti'ni tarihten silme hamlesine karşı, Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın, milleti kıyam ettirmek üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkmasıyla başlayan diriliş hamlesi, Anadolu'yu bin yıldır vatan yapmış Türklerin bu coğrafyada çökertilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

19 Mayıs'ta Samsun'da ateşlenen yeniden diriliş fitili, Amasya, Erzurum ve Sivas'ta ortaya konulan millî iradeyle, tüm Anadolu'yu ateşlemiş ve Türk Milleti topyekûn bir kurtuluş mücadelesi vermiştir. 9 Eylül 1922'de işgalci Yunanların İzmir'den denize dökülmesiyle sonuçlanan bu diriliş mücadelesi, Anadolu'daki Türk hâkimiyetinin ebedî olacağını da emperyalistlere anlatmıştır.

Bugün, aradan tam 100 yıl geçmişken, 19 Mayıs ruhunu tıpkı 100 yıl önceki gibi taşıyan bir millet yaşıyor bu topraklarda. Ve 15 Temmuz 2016'da bu millet, yüreğindeki bağımsızlık ve özgürlük ateşinin hiçbir zaman sönmeyeceğini bir kez daha haykırmıştır.

19 Mayıs dirilişinin 100. yıldönümünü, bu şuur ve idrakle kutluyoruz. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, 82 Milyon Tek Yürek'e kutlu olsun.