ANASAYFA / Genel / ORMAN İŞÇİSİNDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 28.10.2010 00:00

ORMAN İŞÇİSİNDEN TEŞEKKÜR ZİYARETİ

28.10.2010 00:00

Ankara Orman Bölge Müdürlüğü, Merkez İşletme Müdürlüğü bünyesinde çalışan işçileri temsilen 40 kişilik bir yangın işçisi heyeti, 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin imzalanmasından ve elde edilen yeni haklardan dolayı, Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan’a bir teşekkür ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında, Öz Orman-İş Genel Sekreteri Bayram Ayaz, Genel Mali Sekreter Ali Bilgin ve Genel Araştırma ve Mevzuat Sekreteri Mehmet Çelik ile Ankara Bölge Temsilcisi Erdoğan Çubuk, Bölge Sekreteri Hüseyin Arslan, Bölge Teşkilat Sekreteri Adnan Şengül ve Bölge Eğitim Sekreteri Savaş Özdemir de bulundu.

Yangın işçileri, Genel Başkan Settar Aslan’a çiçek vererek, 2. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin orman işçilerine sağladığı yeni haklardan dolayı teşekkür ettiler.

Settar Aslan, yangın işçileriyle sohbeti sırasında, geçmişte orman işçisinin kadrosuzluk yüzenden büyük sıkıntılar yaşadığını hatırlatarak, yürütülen yoğun çalışmalar sonunda 3 yıl önce sağlanan 13.500 kadronun sorunları büyük ölçüde azalttığını söyledi.  Ayrıca geçici çalıştırılan işçilerin çalışma süresinin keyfilikten çıkartılmasıyla, geçici çalışma sürelerinin 5 ay 29 güne çıkarıldığını hatırlatan Genel Başkan Settar Aslan, şöyle devam etti:

“Kadroları aldığımızdan bu yana geçen 3 yıl içinde, yeni alınanlarla birlikte kadrosuz işçi sayısı 5.500’e ulaştı. Biz bu arkadaşlarımıza da kadro almak için çaba gösteriyoruz. Ancak kadro için yasal düzenleme gerekiyor. Bunun mücadelesini veriyoruz. Ormancılıkta işler sadece yangın sezonu veya kampanya dönemiyle sınırlı değil. Yılın 12 ayında ormanda yapılacak iş var. Geçici işçilerimizin çalıştırılmadığı dönemdeki işler, taşerona havale ediliyor. Tabii bunun bir maliyeti var. Yani işçilerimizi geçici çalıştırmakla işletmelerin maliyeti azalmıyor. İşte bu gerçeği muhataplarımıza anlatmaya çalışıyoruz.”