ANASAYFA / Genel / BBP GENEL BAŞKANINDAN TAZİYE ZİYARETİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 29.06.2021 17:16

BBP GENEL BAŞKANINDAN TAZİYE ZİYARETİ

29.06.2021 17:16

Yaptığı ziyarette konuşan Destici; Ormanlarımızı canı pahasına koruyan kahramanlarımızın acısını yürekten hissediyoruz. Vatan savunması olarak gördüğümüz bu mücadelede ha Ömer Halis Demir, ha Görkem Hasdemir. İkisi de vatan savunmasının birer şehidi, birer kahramanıdır. İkisinin de ortak özelliği vatan sevgisidir, ikisinin de ortak özelliği; bir can daha ölmesin diye canını hiçe saymasıdır. Bugün Öz Orman İş Sendikası bir yiğidini kaybetmiştir. Bu yiğit, vatanın korunması için canını hiçe saymış bir kahramanımızdır. Huzurunuzda bütün orman teşkilatının başı sağolsun  dileklerinde bulunmak istiyorum dedi.

Vatanın en ücra yerlerinde orman teşkilatının fertleriyle bir araya geldiğini dile getiren Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici; Kardeşlerimizin sorunlarını her zaman kendi sorunumuz olarak gördük. Onların çilelerini sıkıntılarını her zaman paylaştık, paylaşmaya da devam edeceğiz. Geçici işçi kardeşlerimiz için cumhurbaşkanımız başka olmak üzere bir çok yetkili kişi ile görüştük. Kardeşlerimizin sıkıntılarını en aza indirmek için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Burada esas cümle Öz Orman İş Sendikasının da dile getirdiği 12 Ay iş, 12 Ay aş söyleminin hayat bulmasıdır. Bu konuda ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz ifadelerini kullandı.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; Yeşil vatanın korunmasında canını hiçe sayan ateş savaçcılarımızdan birini kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Bu vakitten sonra yapmamız gereken ateş savaşçımızın emanetlerine sahip çıkmaktır. Öz Orman İş sendikamızın bütün teşkilatları bölgededir, ailemizle birliktedir ifadelerini kullandı.

Büyük Birlik Partisinin orman camiamız için yaptıkları ortadadır. Mücadelemize katkı sağladığınız için başta geçici işçilerimiz adına sizlere teşekkür etmek istiyoruz ifadelerini kullandı.

Aslan; Orman teşkilatında bu güne kadar 119 çalışanımızı kaybettik. TRT’den tutun bütün medya kanallarımız kardeşimiz için şehit ifadesini kullandılar. Söz konusu ifade inanç boyutu olarak haklı bir ifadedir ama ne yazık ki yeşil vatanı savunup can veren hiçbir kardeşimiz yasalar önünde şehit sayılmamaktadır. Bu durumun hayat bulması, yeşil vatan uğruna canını veren kardeşlerimizin acılı ailelerine sahip çıkmak anlamında asker ve polislerimize tanınan şehitlik hakkının orman teşkilatımız için de geçerli olmasını istiyoruz. Çünkü güvenlik güçlerimizden sonra vatan uğruna canını veren diğer bir kurum orman teşkilatıdır ifadelerini kullandı.

Yapılan ziyarette Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Gün hazır bulundular.