ANASAYFA / Genel / ASLAN ORMAN MÜHENDİSLERİ AKADEMİ TOPLANTISINDA KONUŞTU
ASLAN ORMAN MÜHENDİSLERİ AKADEMİ TOPLANTISINDA KONUŞTU
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 07.07.2021 17:21

ASLAN ORMAN MÜHENDİSLERİ AKADEMİ TOPLANTISINDA KONUŞTU

07.07.2021 17:21

Orman Mühendisleri Odasına gönül vermiş, mücadeleye katkı sağlamış bu uğurda gece gündüz demeden yol yürümüş yeşil vatanın mühendislerine seslenen Aslan söyle konuştu;

 

Orman Mühendislerinin var oluş hikâyesine katkı sağlamayı, durduğu yerde en sağlam adımlarla durma noktasında gece gündüz demeden mücadele veren değerli kardeşlerimizin davetine icabet etmek bizler için şereftir, mutluluktur.

 

Yeşil vatan mücadelemizin teknik ve teknolojik boyutlarını en iyi şekle getirmek için gece gündüz demeden mücadele veren sahanın kahramanlarına verdikleri mücadeleden dolayı huzurunuzda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum dedi.

 

Orman teşkilatında görev yapan her bir bireyin katkısı vatana hizmet noktasında ciddi bir emek barındırır ifadelerini kullanan Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Aslan;  Ülkemizin en ücra yerlerinde, sarp dağların burçlarında al bayrak gibi görev yapan ormancılarımızın çektiği çile, verdiği mücadele tabiatı ve şartları gereği en ağır sorumluluğu, en ağır fedakârlığı barındıran kutsal bir görev, kıymetli bir davadır.

 

 Bu sebeple ormanlarımız için canını ortaya koyan işçi kardeşlerimizin selamını sizlere getirdim diyen Aslan; Yeşil vatanın var oluş gayesine hizmet etmiş her bir fert, yaşatma gayesini kendisine görev edinmiş mücadele erleridir. Bu uğurda yeşil vatan uğruna canlarını vermiş, şehit olmuş 119 şehidimiz var. Huzurunuzda şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum dedi.

 

 

Bu işin teknik boyutları, güç gerektiren şartları, yönetim kademesinin ağır sorumlulukları, takım ruhunun ana hatlarını belirlemektedir. Bu sebeple orman işçisi kardeşimin başarısı orman mühendislerimizin başarısı, orman mühendislerimizin başarısı orman işçilerimizin başarısıdır. Takım olmanın ana ihtiyacı da bu bakış acısında yatmaktadır dedi.

 

Aslan;

 

Bir çınar düşünün ki bir kolu Öz Orman iş,

Bir kolu Toç Bir Sen

Bir kolu ise Mühendisler odası…

 

Bu çınarın kökleri derindir.

Bu çınar, dünden bu güne, bütün zorluklara meydan okuyarak ilerlemiş, destansı bir birlikteliğin,

Kahramanlaşmış bir çilenin ürünüdür.

Hepimizin ortak çilesi orman teşkilatımızın içinde nefes alan, cana can olan her bir ferdin daha iyi şartlar altında görev yapmasıdır.

Burada takım halinde hareket etme gayreti içerisinde olan, parça pörcük olmaya inat, bir ve bütün olan orman camiasının bu birlikteliği her alanda örnektir, feyiz alınması gereken bir durumdur.

 

Bu sebeple kardeşliği baki olan, atiden örnek almış bu duruşumuz, başarının ortak anahtarıdır.

Bakanlığımız bünyesinde, tarım ve orman teşkilatının bir biriyle hem fikir olan sivil toplum örgütleri olarak sorunların her çeşidi karşısında bir olacağız, birlik olacağız, dirliğimiz koruyacağız.

 

Teşkilatımızın ihtiyaçlarını gündeme taşımak, sorunları en aza indirmek adına girişimlerde bulunmak hepimizin ortak gayesidir.

 

Bugün burada orman teşkilatı içerisinde yıllardır emek vermiş fakat 9 ay 29 gün sonra işsiz kalmış kardeşimizin dertlerini anlatmazsak görevimizi icra etmiş olmayız,

Bugün burada yeşil vatan uğruna canını vermiş olan 119 kardeşimizin emaneti olan aileleri için yasal düzenleme ile şehitlik hakkı verilmelidir demezsek görevimizi icra etmiş olmayız,

Bugün burada madem 12 ay iş var,12 Ay’ da aş olmalı diyoruz. Bu ifadelerimiz sonuçlanana kadar amacımızdan, hedefimizden zerre sapmadan yürüyeceğimiz bilinmelidir ifadelerini kullandı.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni