ANASAYFA / Genel / ASLAN; VİZYONUMUZ ULUSLARARASI ORMANCILIKTA EN İYİSİ OLMAKTIR
ASLAN; VİZYONUMUZ ULUSLARARASI ORMANCILIKTA EN İYİSİ OLMAKTIR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 07.07.2021 17:39

ASLAN; VİZYONUMUZ ULUSLARARASI ORMANCILIKTA EN İYİSİ OLMAKTIR

07.07.2021 17:39

Yapılan görüşmede, ormancılık alanında Türkiye- Bosna Hersek ilişkileri,

Öz Orman İş Sendikasının Bosna Hersek Orman Sendikası ile olan çalışmaları,

Bosna Hersek Orman Birliği projeleri ve birlikte çalışma istişareleri,

Öz Orman İş Sendikası ile Bosna Hersek Orman Birliği arasında geliştirilebilecek ortak çalışmalar,

Saray Bosna Orman Fakültesi ve Öz Orman İş Sendikası ile gerçekleşecek olan ormancılık seminerlerinin ön görüşmeleri

Bosna Hersek Orman Birliği ile Öz Orman İş Sendikası arasında düzenlenecek olan iş birliği mutabakat ön görüşmeleri masaya yatırıldı.

 

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; Türkiye ve Dünya genelinde ana ormancılık faaliyetleri noktasında emek veren yeşil vatan süvarilerinin başarılarını şu ifadelerle gündeme taşıdı; Bugün dünyada yeşil vatanı vatan savunması olarak kabul eden kahraman bir orman teşkilatına sahibiz. Teşkilatımız dünya ormancılarından farklıdır, bizim için kıyamet kopacağını da bilsek, elimizdeki son fidanı toprakla buluşturma amacına sahibiz. Orman teşkilatımız yeşil vatanı sadece ihtiyacımızı karşılayan ürünler olarak görmez, orman teşkilatımız her bir fidanı kendi yavrusundan ayırmayacak bir bakış açısına sahiptir. Bu sebeple orman ve orman canlılarının yok olması hepimiz için bir kıyamettir. Bu sebeple ülkemizde güvenlik güçlerinden sonra en çok şehit verdiğimiz alan orman teşkilatımızdır ifadelerini kullandı.

 

Aslan; Ormanla mücadele sinir tanımaz bu sebep ile emek harekâtı küresel mücadele gerektirmektedir. Milli ulusal ve uluslararası mücadele gerektiren bu zorlu ve ulvi süreçte tüm paydaşlarla işbirliğine hazırız dedi.

 

Aslan; Sendikal bakış açımız sadece ülke sınırları içerisine sıkışmış bir bakış açısına sahip değildir. Uluslararası ilişkilerimiz noktasında çok iyi bir kadro ile süreci yöneten, dünyanın bir çok yerinde ormancılık faaliyetlerine emek veren kardeşlerimizle özgün ve güçlü bir yapıya sahibiz. Bu sebeple bugün Bosna Hersek’li kardeşlerimizle geliştireceğimiz her bir hamle, orman teşkilatımız açısından bir katkı, bir fayda olarak görülmelidir. Bizler de bu hassasiyetle Türkiye ve Bosna Hersek Orman Birliği ilişkilerini önemsiyoruz.

 

Bu sebeple bugün burada USİT Başkanı  Refik Hodzic ve beraberindeki kardeşlerimizle atacağımız her bir adımın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum dedi.

 

Toplantıya aynı zamanda Sarajevo Kantonu Ekonomi Bakanı Adnan Delic, Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Lojo, USİT Genel Sekreteri Azer Jamakovic katıldılar.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni