ANASAYFA / Genel / ASLAN AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ CAHİT ÖZKANI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
ASLAN AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ CAHİT ÖZKANI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 29.09.2021 09:13

ASLAN AK PARTİ GRUP BAŞKAN VEKİLİ CAHİT ÖZKANI MAKAMINDA ZİYARET ETTİ

29.09.2021 09:13

Yapılan ziyarette konuşan Aslan; Öz Orman İş Sendikası olarak Orman Genel Müdürlüğünde görev yapan geçici orman işçilerimizin mücadeleleri ve ormanlarımızın selameti açısından 12 ay çalışma sürekliliğinin yapılması hususunda istişarelerde bulundu.

Aslan; Ormanlarımızın korunması, bakımı, onarımı hususunda orman teşkilatımızın en güçlü çoğunluğunu oluşturan geçici orman işçilerimiz ile ilgili başlatılan kadro çalışmalarının hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasının ormanlarımızın menfaatine olduğunu dile getirdi. Orman yangınları ve orman bakımlarının mevsimsel bir olay olmadığını, yılın her ayı iş gücüne ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Bu sebeple 12 ay aş 12 ay iş çağrılarının destekleniyor olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Aslan; En son yaşanan yangınlarda kardeşlerimizi şehit verdik. Şehit kardeşlerimizin yasal statüde de şehit hükmünde sayılması, bizlere emanet olan ailelerinin mağdur edilmemesi hususunda önemli olduğunu dile getirdi.

Meclisin açılması ile birlikte 12 ay iş sürekliliği ve şehitlik hakları hususunda çalışmaların başlatılmasını beklediklerini dile getiren Aslan; Kahramanlık destanını yazan geçici işçilerimiz orman teşkilatımızın yüzde elli gücünü oluşturmaktadır. Çıkışların verilmesi ile birlikte orman teşkilatımız gücünü yarı yarıya kaybedecektir. Ormancılık sektöründe tasarruf kavramının yersiz ve sonuçlarının ağır olduğunu hatırlattı.

Ziyarette Öz Orman İş Sendikası Genel Mali Sekteteri Halil Turan hazır bulundu.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni