ANASAYFA / Genel / ASLAN; ORMANLARIMIZI SİYASETE MALZEME YAPMAYIN
ASLAN; ORMANLARIMIZI SİYASETE MALZEME YAPMAYIN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 24.06.2022 11:41

ASLAN; ORMANLARIMIZI SİYASETE MALZEME YAPMAYIN

24.06.2022 11:41

Üyeler ile bir araya gelen Aslan; Geçen yıl yaşanan orman yangını hafızalarımızda halen tazeyken yeni bir yangınla daha karşılaşmanın üzüntüsünü yaşıyoruz.

Geçen yıl Akdeniz ve Eğe bölgelerimizi tehdit eden yangınlardan sonra birçok uyarılarda bulunduk.

Türkiye’nin en büyük orman teşkilatı olarak kara gücünün moral ve motivasyonunu artırıcı unsurları ele aldığımız gibi savunma gücümüzü daha iyi şartlar altına alabilecek birçok uyarılarda bulunduk.

Geçmişi köklü olan Orman Genel Müdürlüğümüz 182 yıllık tecrübesiyle hava gücünü daha da güçlendirdi.

Bugün yapılan vatan savunmasını bizzat sahada takip eden ve ateşin karşısında mücadele veren Ateş Savaşcılarımızın yanında olan Öz Orman İş olarak farkındalığımızın her geçen gün geliştiğini gözlemleye biliyorlar.

Benzer yangınların Avrupa’da aylarca sürdüğünün altını çizen Aslan; Geçen yıl yaşanan yangın felaketini 16 günde bertaraf ettik, bu yangını da bertaraf edecek güce, kudrete sahip olduğumuz bilinmelidir dedi.

Bilgisayar başında oturarak bot hesaplarla orman teşkilatının gücünü, etkinliğini, yetkinliğini tartışmaya açmak, yanan araziler üzerinden fitne ve dedikodu üretmek, vatan savunması için hassasiyet gösterenlerin işi değil aksine yeşil vatan üzerinden siyasi çıkar ve menfaat üretenlerin işidir dedi.

Bugün siyasetin zamanı olmadığını dile getiren Aslan; Ormanlarımızı, orman işçilerimizi kirli siyasetlere malzeme yapmaya çalışanlara izin vermeyeceklerini dile getirdi.

İşçilerimiz ile, bakanlıklarımız ile, sivil toplum örgütlerimiz ile birlikte yanan ateşi söndürmekten başka bişey düşünmediklerini dile getiren Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; Enerjimizi ormanlarımız için harcıyoruz. Ormanlarımız üzerinden palazlanmaya çalışmak kimseye bir şey kazandırmaz. Bugün yapılması gereken son ateş sönene kadar mücadele etmektir. Bırakın biz işimizi yapalım dedi.

Orman teşkilatının motivasyona ihtiyaç duyduğunu dile getiren Aslan; Geçen yangınlarda da dile getirdiğimiz gibi ‘geçici mevsimlik işçi ile orman yangınlarında istenilen sonucun elde edilmeyeceğinin altını tekrar çiziyoruz. Karadeniz’den Akdeniz’e orman işçici gönderiyoruz. Bugün Karadeniz bölgelerinde benzer bir yangın çıktığında o bölgelerde bulunan işçilerin yetersiz kalacağını biliyoruz. Bu sebeple orman teşkilatlarımızda her bölgede kendisine yeten işçi sayısına sahip olmalı uyarısında bulunmak istiyorum dedi.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni