ANASAYFA / Genel / ÖZ ORMAN İŞ BAŞKANLAR KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 30.01.2023 12:42

ÖZ ORMAN İŞ BAŞKANLAR KURULU GERÇEKLEŞTİRİLDİ

30.01.2023 12:42

Öz Orman İş Sendikası Genel Merkezinde yapılan başkanlar kurulunda bölge ve şube başkanları yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulunurken, 2023 yol haritasının ana hatları üzerinde fikir alış verişi yapıldı.

Ana ormancılık faaliyetleri noktasında şube ve bölgelerde bulunan üye işçilerimizin sorunları, kadro çalışmaları ve Türkiye gündemine dair gündemlerin değerlendirildiği toplantıda konuşan Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan;

Öz Orman İş Sendikası olarak öncelikle bizden öncesi ve bizden sonrası olarak iki başlık açmalıyız. Birinci başlığın altında ziyaret edilmeyen, derdi dinlenmeyen, varlığından haberdar olunmayan bir üye işçi modeli çizen sözde sendikalar dönemi ile

Bizimle birlikte başlayan, kazanım hanesi her geçen gün yükselen, 120 gün dahi sigortalı çalışamayıp kendi sağlık hizmetlerini kendi ödeyen işçinin artık 300 gün sigortalı çalışabildiği, bütün haklardan yararlanabildiği bir dönemin kapısını hep birlikte açtıklarını dile getirdiler.

İşin çok başında olduğunu dile getirerek bundan sonraki süreçlerin ayrı ayrı hedefleri olacak dedi. Aslan; Biz ne yaptığımızı da, neler yapabileceğimizi de çok iyi bilen bir yönetim gücüne sahibiz. Öz Orman sendikasına üye olmanın ayrıcalık olduğu, üye arkadaşlarımızın da bu ayrıcalığı hissetmeleri için de elinden geleni yapmamız gerektiğinin bilinciyle hareket ediyoruz dedi.

Derdimizin iyi iş, iyi huzur, mutlu üye, mutlu aile olduğu, beklentimizin büyüyen devlete katkı, büyüyen devletten hak edilen kazanımla büyük bir güç oluşturmak olduğunu pekala biliyoruz.

Arkadaşlarımızın sorun ve sıkıntılarını bizzat dinleyen, sorunların çözümü noktasında da gayret gösteren şube başkanlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum diyen Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; Geçmişte yaşanmış olan kötü bir örnek karşımızda duruyor. Ziyaret edilmeyen, derdi ile dertlenmeyen insanların sendikacılık yaptığı kötü bir travmayı yaşadı arkadaşlarımız. Bugün yaptığımız ve yapacağımız şu;  nerede bir Öz Ormanlı var ise, bulacak, o nasırlı elleri sıkacak, teri terimize, kiri kirimize karışacak dedi.

Arkadaşlarımızın öncelikli sorunları arasında olan kadro probleminin takipçisi olduklarını dile getiren Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; Ben her yerde de dile getirdim. Gidilmesi gereken neresi varsa gittim. Bu arkadaşlarımızın hak ettiği kadro analarının ak sütü gibi kendilerine helaldir dedim. 12 Ay kadrolu çalışmanın bir ayrıcalık olmadığını, bir gereklilik olduğunun özellikle altını çizdim. Ve bu mücadelemiz 12 ay kadroyu alana kadar da devam edecektir kararlılığımı tavizsiz, amasız, fakatsız sürdüreceğimin sözünü verdim.

Önümüzdeki günlerde açıklanmasını beklediğimiz kadro talebimizin istediğimiz şekilde sonuçlanması sonrasında talep ettiğimiz şehitlik hakkının, norm kadro çalışmalarının, üyelerimizin çalışma koşullarını güçlendirecek bireysel temalı taleplerin hepsini tek tek önümüze koyduk, gerçekleştirilmesi adına da gereken adımları attık.

Şunu çok iyi bilmemiz gerekiyor, birlikten kuvvet doğar. Öz Orman İş Sendikası birliğin, erdemli üyelerin bir araya geldiği, erdemli sendikacılığın yapıldığı güçlü bir sendikadır. Özgün ağırlıkta da, özgül ağırlıkta da sorunumuz yok dedi.

Temenni sendikacılığı değil, tespit ve çözüm sendikacılığı yaptıklarını dile getiren Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; Güçlü teşkilat demek güçlü üye, güçlü sendika demektir. Hep birlikte güçlü olmamız için nerede bir Öz Orman İş üyesi varsa bulacağız, nerede de Öz Orman İş ailemize katılmamış biri varsa onu da ailemize davet edeceğiz dedi.