ANASAYFA / Genel / Öz Orman İş Sendikası'ndan Deprem Desteği!
Öz Orman İş Sendikası'ndan Deprem Desteği!
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 09.02.2023 21:30

Öz Orman İş Sendikası'ndan Deprem Desteği!

09.02.2023 21:30

Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, depreme ilişkin basın açıklaması yaptı. 

Aslan, "Zor bir gündeyiz. Başımız sağ olsun Türkiye'miz. Sözün bittiği yerdeyiz. O kadar canlarımız toprak ve enkaz altında. Türkiye'miz bütün imkanlarıyla, iktidarıyla, muhalefetiyle, çalışanlarıyla herkes enkaz altında bir can daha kurtarabilir miyiz düşüncesiyle hareket ediyor. " ifadelerini kullandı. 

"Canla başla bir canı daha kurtarır mıyız düşüncesiyle hareket ediyorlar "

Orman teşkilatının yaklaşık 4 bine yakın üyesinin depremle mücadele etmek için bölgede olduklarını aktaran  Settar Aslan, "İşçilerimiz, ateş savaşçılarımız, yeşil vatanın koruyucuları, bunlar aynı zaman eğitimci işçilerdir. Orman Genel Müdürlüğü, ağır iş makineleriyle, güçlü bir teşkilat. İlk günden itibaren ağır iş makinelerini deprem bölgesine gönderdik. İşçilerimiz deprem bölgesine yönlendirildi. Canla başla bir canı daha kurtarır mıyız düşüncesiyle hareket ediyorlar." dedi. 

"Dünyada eşi benzeri olmayan bir depremden bahsediliyor"

Settar Aslan, "Dünyada eşi benzeri olmayan bir depremden bahsediliyor. 7.7 büyüklüğünde bir deprem. Akabinde 9 saat sonra 7.6 büyüklüğünde bir deprem. birinci depremin yıkmadığı, hasar verdiği, çatlak oluşan binalar ikinci depremle yerle bir oldu. Alan çok geniş , yıkılan bina haddinden fazla." değerlendirmesinde bulundu.

Aslan şunları söyledi: 

"Nasıl bir para kazanma hırsı. Bunlara son vermeliyiz"

"Malatya'da herkesin gıptayla baktığı bir siteden bahsediliyor. Ve insanlar burada güvenlidir diye büyük paralar vererek, daire alıyorlar. Betolama bitmiş, birketleri, duvarları örülmüş bir bina. Ve bu depremde yerle bir oluyor. Nasıl bir proje, nasıl bir algı. Nasıl bir vicdan, nasıl bir merhamet, nasıl bir para kazanma hırsı. Bunlara son vermeliyiz. 

"Takipçisi olacağız"

"Adalet Bakanı, dün bir açıklama yaptı. Aynen katılıyorum. Gün bugün yaralıları sarma günü. Bu hatalı olan müteahhitlerin, sorumluların denetim elemanlarının hesaplarını savcılarımız görevde bunların hesaplarını soracağız diye bir açıklaması oldu. Biz de bunun takipçisi olacağız. Çünkü, Canlarımız, çocuklarımız yatıyor."

Birlik ve beraberlik mesajı veren Aslan, "Gün dayanışma ve birlik olma günü. Beraberlik olma günü." dedi. 

Nakdi yardım ve birer maaş 

Sendika olarak AFAD üzerinden nakdi yardımda bulunacaklarını belirten  Aslan, "Üyelerimizin olduğu komisyonda orada 12 milyon civarında bütün sendikalarımız bir katkı sağladılar. Ayrıca Öz Orman İş Sendikası olarak bizler maaş alan yöneticilerimiz kararlaştırdık herkes birer maaşını bağışlıyor. "

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni