ANASAYFA / Genel / SETTAR ASLAN VE YÖNETİMİ GÜVEN TAZELEDİ
SETTAR ASLAN VE YÖNETİMİ GÜVEN TAZELEDİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 09.02.2023 23:22

SETTAR ASLAN VE YÖNETİMİ GÜVEN TAZELEDİ

09.02.2023 23:22

Öz Orman İş Sendikası 5. Olağan Genel Kurulu, Hak- İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hak İş Sendikasına bağlı sendikaların genel başkanları,  Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Genel Müdürü Adem Dinç, Orman Mühendisleri Odası Başkanı Hasan Türkyılmaz, Hak- İş Konfederasyonu Kurucu Genel Başkanı Mustafa Taşçı, Hak İş Onursal Genel Başkanı Salim Uslu, 23 Ülkeden toplantıya katılım sağlayan 33 yabancı sendikacı,  ile misafirler ile Öz Orman İş Sendikası delegeleri katıldı. 

Genel Kurul’da okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından deprem dolayısıyla hayatını kaybeden ve yaralı olan  vatandaşlarımız için dua edildi.

 

BUGÜN YASIMIZ VAR, ACIMIZ VAR

Yeniden Öz Orman İş Genel Başkanlığına seçilen Settar Aslan; Ülkemiz büyük bir acı ile karşı karşıya. Bizler böyle bir günde toplantımızı ertelemek istedik fakat seçim kurulunun kararlaştırdığı takvim ne yazık ki buna engel oldu. Bugün buradayız ama aklımız fikrimiz deprem bölgesinde. Bu sebeple bayram havasında geçeceğini düşündüğümüz toplantımızda bugün yas var, matem var dedi.

 

İYİ HABERLERE İHTİYACIMIZ VAR

 

Aslan; Zorunlu bir toplantı olarak gördüğümüz bu gün için sözlerin boğazımızda düğümlendiği, belki bir can daha kurtarılmıştır ümidi ve duasıyla yatıp kalkıyoruz. Depremin ilk anından itibaren yaklaşık dört bin üyemiz ve Hak İş Konfederasyonumuzun Hak Arama ve Kurtarma timlerimizden gelecek olan iyi haberlere kendimizi odaklamış durumdayız dedi.

 

İLK ANDAN İTİBAREN 12 MİLYON VE 1 MAAŞ DESTEK SUNDUK

 

Depremin ilk anından itibaren Hak İş Konfederasyonumuza bağlı bütün sendikalar olarak acil toplantı kararı ile yapacaklarımızın yol haritasını belirledik. Sendikalarımızla birlikte 12 milyon para desteğinin yanında Öz Orman İş yönetimi olarak da bir aylık maaşlarımızı bölgedeki kardeşlerimize gönderme kararı aldık dedi.

 

 Aslan, "Genel Kurulumuzu, Kahramanmaraş merkezli olmak üzere, 10 ilimizde meydana gelen büyük deprem faciasının acısını yüreğimizde hissettiğimiz bir zamanda yapıyoruz. Depremde şehit olan vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar ve milletimize başsağlığı diliyorum. Rabbim bizlere bir daha böyle acılar göstermesin." değerlendirmesinde bulundu.

Bugün burada sendikal konular hakkında talep ve önerileri sıralama vakti olmadığının altını çizen Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan; Bizler uzun zamandan beri söylediklerimizi bir daha tekrar etmek istemiyoruz. Bugün deprem bölgesinde yüzyılın felaketi karşısında bir can kurtarma yarışında olan orman işçilerimiz bundan birkaç ay önce de bir dal daha yanmasın, canlarımız bizden kopmasın diye mücadele veriyordu.

Orman işçileri olarak ortak bir kadere sahip olduklarının altını çizen Aslan; Biz yaşamak için canımızı dün nasıl ki hiçe saymışsak, bugün de aynı hassasiyetle canımızı hiçe sayarak bir can daha kurtarmak için mücadele veririz dedi.

Orman İşçilerimizin kadro sorunlarını yıllarca dile getirdiğini dile getiren Aslan; Bugün olağanüstü durumdan dolayı sadece dün söylediklerimizi bugün tekrar etmek yerine deprem felaketinden önce hazırlamış olduğumuz konuşma metnimizi sizlere sunarak konuşmamı sonlandırmak istiyorum dedi.

 

Öz Orman İş 5. Olağan Genel Kurulunda konuşan Hak İş Genel Başkanı Mahmut Aslan, “Sendikamızın orman teşkilatında örgütlenmesinde yer almış birisi olarak, sendikamızın 20 yılı aşkın mücadelesini başarılarla, yeni başarı hikayeleri ile işlenmesini, daha da büyümesini ve sendikamızın iş kolunda olduğu gibi uluslararası alanda da daha güçlenmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

 

“Zor Bir Günde Kongre Yapıyoruz”

 

Genel Başkan Arslan, Türkiye’nin yüzyılın en büyük deprem felaketiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, “Zor bir günde kongre yapıyoruz. Ülkemizin önemli bir bölümünde ve 10 ilimizde yaşadığımız deprem felaketi hepimizin yüreğini yaktı. HAK-İŞ olarak, depremin olduğu andan itibaren, toplanarak hızlı bir müdahale aşamasına geçtik. Depremin gerçekleştiği saatlerin hemen arkasından konfederasyonumuzun Hak Arama ve Kurtarma Umut Timi’ni bölgeye sevk ettik. İkinci ve üçüncü grup timlerimizi de ilk ekibimizin ardından, bölgede arama ve kurtarma faaliyetlerinde aktif rol almaları için görevlendirdik” şeklinde konuştu.

 

Genel Kurulun öğleden sonraki bölümünde de Azerbaycan'dan başlamak üzere, Genel Kurula katılan 23 farklı ülkeden işçi liderleri, birer kısa selamlama konuşması gerçekleştirdi.

 

ŞAHİN; SENDİKACILIĞI BÜYÜK BİR TECRUBE OKULU OLARAK GÖRMELİYİZ

 

Divan Başkanlığını Öz Gıda İş Genel Başkanı Mehmet Şahin’in yaptığı Olağan Genel Kurulda kısa bir konuşma yapan Şahin; Sendikacılığımız dünden bu güne her zaman vefa üzere inşa edildi. Sendikal edebimiz, gördüğümüz terbiye ve hayâ, bize bu yükü sırtlanırken de alnı ak olmayı ana koşul olarak sundu dedi.

 

Dün fikir ve düşüncede farklılıkların zenginlik, tecrübenin de kabul edilir bir özellik olduğu gerçeği, dün ile bugün arasındaki yol haritamızın ana maddesi oldu.

 

Bugün bazısını dünyada, bazısını da hesap gününe bıraktığımız yaşanmışlıklar üzerine cümle kurmak yerine, dünün vefası, bugünün gerçeği ile yarınları inşa etmenin elzem olduğu kanaatini taşıyorum dedi.

 

Şahin; Sendikacılığı büyük bir tecrübe okulu olarak görmek, fikir farklılıklarından dolayı kırılmamanın ne demek olduğunu öğreterek ve öğrenerek bu günlere gelmek herkese nasip olmaz.

 

Bu sebeple her koşulda abiliğinden tecrübe ettiğimiz, Öz Orman İş Sendikamızın değerli Genel Başkanı Settar Aslan’ın bizler için değerli ve kıymetli olduğunu huzurlarınızda dile getirmek istiyorum dedi.

 

Divan Başkanı Mehmet Şahin’in yaptığı konuşmadan sonra tekrar konuşan Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; Değerli kardeşim Mehmet Şahin konuşurken beni yıllar öncesine, Hak İş Sendikasının ilk yıllarına götürdü. Şurada şunu net bir şekilde dile getirmekte sakınca görmüyorum; Öz Gıda İş Sendikası Bugünkü Hak İş Sendikasının ana harcıdır. İlk basamağıdır. Dünyaya sendikacılığın ne olması gerektiğini öğreten bir okuldur dedi.

 

Genel Kurulun son bölümünde, Genel Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu asil ve yedek üyelikleri ile Hak-İş Genel Kurul delegeleri için seçimler yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde Genel Başkanlığa Settar Aslan ve Genel Yönetim Kurulu üyeliklerine Ali Bilgin, Zeki Sungur Kızılkaya, Ramazan Gün, Halil Turan, Yönetim Kuruluna tekrar seçilen isimler oldu.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni