ANASAYFA / Genel / ASLAN; ''Devletimiz 7/24 Ayaktadır Tıpkı Orman İşçilerimizin 7/24 Ayakta Olduğu Gibi''
ASLAN; ''Devletimiz 7/24 Ayaktadır Tıpkı Orman İşçilerimizin 7/24 Ayakta Olduğu Gibi''
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 28.02.2023 14:37

ASLAN; ''Devletimiz 7/24 Ayaktadır Tıpkı Orman İşçilerimizin 7/24 Ayakta Olduğu Gibi''

28.02.2023 14:37

Ülkemizde yaşanan deprem felaketinin ilk anından itibaren Orman Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan orman işçileri ilk andan itibaren deprem bölgesine koşmuştur.

22 günden bu yana deprem bölgesinde halka hizmet etmeyi sürdüren Orman İşçileri büyük bir mücadele örneği vermektedir.

Ülkemizin başına her felaket geldiğinde, felaket tellallığına soyunanlar karşısında büyük bir mücadele örneği sergileyen orman işçileri ilk andan itibaren deprem bölgesindedir diyen Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; Devletimiz ayaktadır, orman işçimiz sahadadır dedi.  

 

DEVLETİMİZ MİLLETİYLE BİRLİKTEDİR

 

 Aslan; ‘Öncelikle ülkemizin yaşadığı her felakette ‘devlet nerede’ sorularıyla sulandırmak isteyenler oldu. Dünyada yaşanan orman yangınlarını süper güç denilen devletler üç ayda söndüremezken, ülkemizde yaşanan orman yangınını söndürmemizi görmezden gelip devlet nerede diye soranlar, bizim bu yangınları 16 gün içerisinde söndürdüğümüzü görmek istemedi’’ dedi.

 

Aslan; ‘Bugün dünyada eşi benzeri olmayan asrın felaketi 11 ilimizi vurmuş, orman genel müdürlüğü bünyesinde görev yapan işçilerimiz ilk andan itibaren görev yerinde milletine hizmet etmeye devam etmiştir. Bunu görmezden gelmek körlüktür. İyi niyetten uzak bir söylemdir.

Devletin yangınlarda yanıp kül olduğunu söyleyenler, depremde enkaz altında kaldığını söyleyenler inanın samimi değildir.

22 günden bu yana orman işçilerimiz deprem bölgesinde mücadelelerini sürdürmektedir.

İyi niyetten uzak, siyasi malzeme peşinde koşanlara Orman İşçileri fırsat vermeyecektir dedi.

 

2 OCAKTA İŞ BAŞI TALEBİMİZ YERİNDE BİR KARARDI

 

2 Ocak tarihinde sendikamızın talebi neticesinde görev alanlarında hazır olan orman işçilerimiz, yaşanan bütün felaketlerde en ön safta yer almıştır.

Sel felaketinde orman işçilerimizi en ön safta görmemişlerse, yangın felaketinde yangının karşısında yiğitçe mücadelelerini görmemişlerse, deprem bölgesinde milletimizle birlikte olduğunu görmemişlerse burada altını çizerek söylüyorum;  o gözler kör, o kulaklar sağır, o diller laldır.

 

Orman işçisinin 2 Ocak tarihinde başlamış olması doğru bir adımdır diyen Öz Orman İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Bizler orman işçilerimizin 12 ay işlerinin başında olması gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Orman İşçisinin varlığını sadece yangınlardan ibaret görmenin ne kadar yanlış olduğunu, her türlü felakette orman işçisinin göreve ilk koşan olduğunu defalarca test etmiş olduk. Bu da bize göstermiştir ki bundan sonra orman işçilerimize geçici görevlendirme yapmak büyük bir hata olacaktır. Orman işçisinin yeri devletinin yanıdır. Devletimiz uyumaz, devletimiz geçici çalışmaz. Devletimiz 7/24 ayaktadır, tıpkı orman işçilerimizin 7/24 ayakta olduğu gibi ifadelerini kullandı.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni