ANASAYFA / Genel / ASLAN; ‘‘12 AY SÜRE UZATIMI DEĞİL KADRO VERİN’’
ASLAN; ‘‘12 AY SÜRE UZATIMI DEĞİL  KADRO VERİN’’
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 08.03.2023 16:32

ASLAN; ‘‘12 AY SÜRE UZATIMI DEĞİL KADRO VERİN’’

08.03.2023 16:32

Yapılan düzenlemelere baktığımızda 14.781 işçimiz için 12 ay süre uzatımının yapılacağı yönünde duyumlar alıyoruz. Bizler işçimiz KADROLU çalışana kadar mücadelemizden taviz vermeyeceğimizi şimdiden hatırlatmak istiyoruz.

 

Devletimize, meclisimize buradan sesleniyoruz; İşçimizin çalışma sürelerini işverenin iki dudağı arasına hapsetmeyin,  devletinin emrinde olan işçinin devletin güvencesini kadrolu olacak şekilde müjdeleyin, 12 ay çalışma süresi ile  kadrolu çalışma arasında en ufak bir farkın olmadığını biliyoruz. Fakat işçimiz kendisini güvende hissetmesi gerekiyor, yüzbinlerce işçiye kadro veren hükümetimizin orman işçisine kadro yerine 12 ay vermesi işçimizi üzer açıklamalarında bulundu.

 

Orman İşçisinin Cumhurbaşkanımızın gözünde ayrı bir yeri, Cumhurbaşkanımızın da orman işçimizin yüreğinde ayrı bir yeri var diyen Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; Cumhurbaşkanımız göreve gelir gelmez senenin sadece 120 günü çalışan işçilerimizi önce 5 ay 29 güne, taleplerimiz neticesinde de 9 ay 29 güne çıkardığını biliyoruz. Bugün 9 ay 29 gün çalışan işçimizin  kadrolu çalışmasının maliyeti yoktur. Döner sermayeli bir kuruluş olan Orman Genel Müdürlüğümüzde norm kadro esasının uygulanması büyük önem arz etmektedir. Bu sebeple işçimizin özellikle kadrolu çalışması gerektiğini hatırlatıyoruz dedi.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni