ANASAYFA / Genel / ASLAN; BÜTÜN GEÇİCİLER İÇİN KADRO HAKTIR
ASLAN; BÜTÜN GEÇİCİLER İÇİN KADRO HAKTIR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 15.03.2023 20:07

ASLAN; BÜTÜN GEÇİCİLER İÇİN KADRO HAKTIR

15.03.2023 20:07

Sendikal anlamda üyelerin hak ve menfaatlerini koruduklarını söyleyen Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; Bugün üyemiz oldukları halde 4 ay 29 gün, 5 ay 17 gün, 8 ay 29 gün çalıştırılan, kısaca çalıştıkları süre içerisinde kadro hakkı kazanan işçilerimizin durumunu da hatırlatmamız gerekiyor dedi.

 

Aslan; 696 sayılı yasaya göre çalışan bu işçilerimizin içerisinde Orman mühendislerimiz var, şoförlerimiz var, Temizlik personellerimiz var, saha bekçilerimiz var, teknikerlerimiz var, veterinerlerimiz var.

Bu arkadaşlarımız mevsimlik statüye tabi değiller. Yılın 12 ayı iş olan kurumlarında çalışıyorlar ve ne yazık ki çalışma süreleri içerisinde kadroya sahip oldukları için kadro hakkına sahip oldukları süre onların çalışma sürelerini sınırlıyor dedi.

 

4 Ay 29 gün çalışan bir işçimizin çalışma süresi bittiğinde yerine bir başka 4 ay 29 gün çalışma süresi olan işçi getiriliyor. Dönüşümlü çalışma modeli denen bir sistem uydurulmuş oluyor ifadelerini kullandı.

 

İşin sürekli olduğu kurumlarımızda çalışma süreleri arasındaki garabetin son bulması gerektiğini söyleyen Aslan; Devletimiz geçici işçi kavramını tarihe gömeceğinin müjdesini vermeye hazırlanıyor. Bu süre içerisinde aynı işi yaptıkları halde farklı süre uygulamalarına takılan üyelerimizin de bütün geçici işçilerimizin aldığı haklardan faydalanmasını önemli ve gerekli buluyoruz dedi.

 

Aslan ne kadar çalıştıklarının önemi yok, ne iş yaptığının ve yaptıkları iş için duyulan ihtiyacın önemi var. Bu soru doğru adımın atılması için hakkaniyetlidir. Aynı işi yaptıkları halde aynı odayı paylaştıkları halde hatta ve hatta aynı masayı birlikte kullandıkları halde bir kısmını 4 ay 29 gün, bir kısmını 5 ay 17 gün, bir kısmını 8 ay 29 gün çalıştırıyorlar. İkisinin yaptığı iş aynı fakat çalışma süreleri farklı.

 

Bu arkadaşlarımızın 12 ay kadrolu çalışması büyük bir zarurettir diyen Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; 90 bin işçiyi kapsayan kadro çalışmasında bu arkadaşlarımızın da geçici orman işçilerimizle birlikte kadro hakkına sahip olması en öncelikli talebimizdir dedi.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni