ANASAYFA / Genel / SETTAR ASLAN: "Ülkedeki istikrar, ekmeğimiz kadar önemlidir."
SETTAR ASLAN: "Ülkedeki istikrar, ekmeğimiz kadar önemlidir."
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 31.05.2023 14:23

SETTAR ASLAN: "Ülkedeki istikrar, ekmeğimiz kadar önemlidir."

31.05.2023 14:23

Eskişehir Orman Bölge Müdürü İsmail Çetin ise Orman Genel Müdürlüğünde 45 bin personelle görev yaptıklarını belirterek, "Uzun yıllardır bu aile ortamında, geçici işçi olan kardeşlerimizin daimi işçi kadrosuna geçme isteklerini bilerek çalıştık. Bu, sonuna kadar hak edilmiş bir kadroydu. İnşallah hayırlara vesile olur." diye konuştu.

Öz Orman-İş Eskişehir Bölge Başkanı Abdürrahim Cerit de bir konuşma yaptı. Cerit Kadro mücadelesinde ‘yaparsa öz orman iş yapar ’söylemimizi bugün tekrar kanıtlamış olduk dedi.

Kadro buluşmaları kapsamında orman işçileri ile bir araya gelen Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; 1989 yılından bu güne kadar orman işçilerinin varlığını göz ardı ettiler. 2002 yılında siyasetin Ak Parti tarafından yönetildiği, sivil toplum örgütünde orman işçilerini temsil etme yetkisinin Öz Orman İş Sendikamıza verilmesi ile birlikte, ülkemiz orman işçileri gerçeği ile tanımış oldu.

1989 yılında yılın sadece iki ayı görev yapan işçilerimiz vardı. İki bin yıllarından sonra çalışma sürelerimiz üzerinde yoğun bir mesai harcadık. Yılın sadece birkaç ayı çalışan işçilerimiz sağlık giderlerini karşılayamıyordu.  İşçilerimiz Öz Orman İş sendikamızla birlikte önce 5 ay 29 gün, sonrasında 9 ay 29 gün çalışma imkânına kavuştular. Bugün de artık kadrolu şekilde çalışma imkanını kazanmış olduk.

Sendikal anlamda verdiğimiz mücadelenin kadro ile sonuçlanması adına devlet yetkililerimizle yoğun görüşmelerimiz oldu diyen Öz Orman İş Genel Başkanı Aslan; 2019 yılında yaşanan yangınlarla birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Vedat Bilgin’in desteği ile sorunlarımızı Cumhurbaşkanımıza ilettik.

Plan Bütçe Komisyonunda ‘ihtiyaç duyulması halinde orman işçileri 11 ay 29 gün çalıştırılabilir’ sonucunun çıkacağını duymamızla birlikte; bizzat komisyon üyelerine orman işçilerinin 12 ay çalışması için geçerli olan hususları arz ettik.

Yapılan mücadele sonrasında Cumhurbaşkanımız orman işçilerini kelimeler arasına hapsetmeyin, hak ettikleri kadro müjdesini verin desteği ile orman işçilerimizin önünü açtı dedi.

Seçimlerin hem birinci turunda hem de ikinci turunda orman işçilerimizin sayın cumhurbaşkanımıza bir vefaları vardı. Bu vefa sandığa yansımış, sandıktan istikrar çıkmıştır diyen Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; Türkiye’nin ikinci yüzyılına katkı sunmak adına yeşil vatanın her bir köşesinde 12 ay mücadele veriyoruz. Orman varlığımızı her geçen yıl yükselttiğimiz gibi ülkemizin başına gelebilecek her türlü sıkıntıda en ön safta olduğumuzu da defalarca kanıtlıyoruz..

Aslan; Kastamonu sel felaketinde en ön safta olan orman teşkilatımız, deprem bölgesinde de görevlerini en iyi şekilde yerine getirdiler. Bugün örnek nitelikte olacak olan çalışma şeklimizin hem Afad, hem de diğer kurumlar açısından örnek olması gerektiğini de biliyoruz.

İki yüz yıla yakın bir tecrübe ile görevlerini en iyi şekilde yapan Orman Teşkilatımız bundan sonraki süreçlerde de en ön safta olmayı sürdürecektir dedi. Çalışma tecrübemiz gereği yangınlara 12 dakikada müdahale eden teşkilatımız son yaşanan deprem felaketinde ilk müdahaleyi yapan kurum olmuştur.

2023 yılı seçimleri ile ilgili de konuşan Öz Orman İş Genel Başkanı Settar Aslan; Siyaset sandıkla birlikte bitti,  bundan sonrası için hizmet yarısı başladı. Türkiye ve Dünya gündeminde yapmamız gereken çok işler var. Yeşil Vatan İstikrar dedi, Mavi Vatan İstikrar dedi, Savunma Sanayisi istikrar dedi ifadelerini kullandı.