ANASAYFA / Genel / 3. DÖNEM TİS’İMİZ HAYIRLI OLSUN
3. DÖNEM TİS’İMİZ HAYIRLI OLSUN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 09.09.2011 00:00

3. DÖNEM TİS’İMİZ HAYIRLI OLSUN

09.09.2011 00:00

25 bin dolayındaki orman emekçimizin 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesi, Sendikamız Öz Orman-İş ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve TÜHİS arasında imzalandı.

 

1 Ocak 2011 tarihinden 31 Aralık 2012 tarihine kadar olan 2 yıllık süreyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesinin imza töreni, 8 Eylül 2011 tarihinde gerçekleşti. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Toplantı Salonunda yapılan imza törenine, ülkemizin çeşitli illerinden gelen yüzlerce orman emekçimiz de büyük bir coşkuyla iştirak etti. İşçilerimiz, 3. Dönem Toplu İş Sözleşmesinin kendileri için getirdiği yeni hak kazanımlarını, Orman ve Su İşleri Bakanlığı bahçesinde davul-zurna eşliğinde halay çekerek ve zeybek oynayarak kutladı.

 

İşçilerimiz, imza törenine gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ı zeybek oynayarak ve alkışlarla karşıladı.

 

İmza törenine katılan üyelerimizin bir bölümü, salona sığmadığı için, töreni salon dışındaki fuayeden izlemek durumunda kaldı. Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Orman Genel Müdürlüğü’nden çok sayıda bürokrat ile Konfederasyonumuz Hak-İş’e bağlı kardeş sendikaların Ankara’daki yöneticileri ve çok sayıda medya temsilcisi de katıldı.

 

3. Dönem TİS İmza Törenimiz, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra Genel Başkanımız Settar Aslan bir açış konuşması yaparak, Toplu İş Sözleşmesinin getirdiği haklarla ilgili bilgiler verdi. Settar Aslan ayrıca, orman işçilerimizin, başta kadro talebi olmak üzere çeşitli sorunlarını ve beklentilerini dile getirdi.

 

Törende daha sonra sırasıyla; TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik birer konuşma yaptı.

 

Daha sonra 3. Dönem Toplu İş Sözleşmemiz; Kamu Toplu İş Sözleşmelerinin Koordinasyonundan Sorumlu olan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkanımız Settar Aslan, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu ve TÜHİS Genel Sekreteri Adnan Çiçek tarafından imzalandı.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni