ANASAYFA / Genel / ARAP BAHARI SEMPOZYUMU 17-18 ARALIK’TA
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 05.12.2011 00:00

ARAP BAHARI SEMPOZYUMU 17-18 ARALIK’TA

05.12.2011 00:00

Sendikamız Öz Orman-İş tarafından düzenlenen Küresel ve Bölgesel Etkileriyle 1. Yıldönümünde Arap Baharı ve Türkiye’ konulu uluslararası sempozyum, 17-18 Aralık 2011 tarihinde Ankara Dedeman Otel’de gerçekleştirilecek.

Açılışına, iktidar ve muhalefet kanadından çok sayıda siyaset adamı, üst düzey bürokrat ve akademisyenin de katılması beklenen sempozyum, 2 gün boyunca ve toplam 7 oturum halinde gerçekleştirilecek. Sempozyuma, konuşmacı olarak 11’i yurt dışından ve 21’i Türkiye’den olmak üzere toplam 32 uzman, akademisyen ve gazeteci katılacak.

Sempozyumda; Tunus, Mısır, Libya, Fas, Suriye ve Yemen gibi Kuzey Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde son 1 yıldır devam eden siyasî ve sosyal olaylar ele alınarak, yaşanan gelişmelerin bölgesel ve küresel yansımaları masaya yatırılacak.

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, ‘Arap Baharı’ olarak isimlenen olayların yaşandığı bölge ülkelerindeki sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal eşitlikten yoksun toplumsal kesimlerin, kendi kaderlerini değiştirmek için ayağa kalktığını belirterek, “Bu direnişin temel nedenleri; eğitimli genç nüfusun işsizliği, gelir dağılımı bozukluğu, adaletsiz iş ve aş dağılımının yanında daha özgür ve refah içinde yeni bir yaşam arayışıdır. Yaşanan değişim-dönüşüm süreci ve halk hareketleri, otoriter ve demokrasiden uzak rejimlerin bugünün dünyasında yer alamayacağını göstermiştir. dedi.

Genel Başkan Aslan, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’da yaşanan bu sürecin, Türkiye’nin bölgesindeki ve dünyadaki konumunu da yeniden belirlemekte olduğunu kaydederek, sempozyumun bu anlamda Türkiye’nin bölgesel ve küresel politikalarına ışık tutacağına inandığını bildirdi.

Öz Orman-İş Genel Başkanı Aslan, Küresel ve Bölgesel Etkileriyle 1. Yıldönümünde Arap Baharı ve Türkiye’ uluslararası sempozyumuna, bölge ile doğrudan ilgili ülkelerin üniversiteleri, düşünce kuruluşları ve uluslararası kurumlardan uzman, akademisyen, yönetici ve gazetecilerin yanı sıra bölge ülkeleri diplomatları ve kanaat önderlerinin davet edildiğini sözlerine ekledi.