ANASAYFA / Genel / 81 RENK, TEK SES OLDU
81 RENK, TEK SES OLDU
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 09.03.2012 00:00

81 RENK, TEK SES OLDU

09.03.2012 00:00

Hak-İş, bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü, ‘Hak-İş’li Kadınlar Buluşuyor: 81 Renk, Tek Ses Oluyor’ temasıyla ve uluslararası katılımla kutladı. Hak-İş’e bağlı 11 sendikaya üye yüzlerce kadın, Dünya Kadınlar Günü Kutlamaları için Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya geldi.

Hilton Oteli’ndeki toplantı, Hak-İş Kadın Komitesi Başkanı Jülide Sarıeroğlu’nun konuşmasıyla açıldı. Daha sonra kürsüye sırasıyla Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Ağrı Milletvekili Fatma Salman Kotan, TBMM İdare Amiri, Çorum Milletvekili ve Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ve Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz geldi. Bu arada, Mardin’deki Dünya Kadınlar Günü kutlamalarına katıldığı için Hak-İş’in programına katılamayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir telgrafla Hak-İş’li kadınların gününü kutladı. Başbakan Erdoğan’ın mesajı, salondaki kadın işçilerce uzun süre alkışlandı.

Protokol konuşmalarının ardından, İstanbul Şehir Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Eda Ünlü Yücesoy, ‘Türkiye İşgücü Piyasasında Kadının Konumu’ başlıklı bir sunum yaptı.

Daha sonra, ‘Çalışma Hayatı ve Kadın Politikalarına Kurumsal Bakış’ konulu forum gerçekleştirildi. Kanal 24 Muhabiri Petek Us Gülbitti’nin moderatörlüğünü yaptığı forumda Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hanım Halilova ‘Orta Asya ve Türk Cumhuriyetleri Bakışıyla’, İŞKUR Genel Müdürlüğü’nden Nuran Ersoy ‘Yasal Düzenlemeler ve Uygulamaya Yansıması’, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü’nden Güler Özdoğan yine ‘Yasal Düzenlemeler ve Uygulamaya Yansıması’, AB Türkiye Delegasyonu Sektör Temsilcisi Mehmet Caner Demir ‘AB Bakış Açısıyla’, Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) Kadın Komitesi Danışmanı Cinzia Sechi ‘ETUC Bakış Açısıyla’ ve PERC Kadın Komitesi Danışmanı Olga Nicolae de ‘PERC Bakış Açısıyla’ başlıklı birer sunum yaptı.

Öğle yemeği için verilen aradan sonra, Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Temsilcisi Ümit Efendioğlu, ‘ILO Perspektifiyle Çalışma Hayatı ve Kadın Politikaları’ konulu bir tebliğ sundu.

Daha sonra, Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Özlem Albayrak’ın moderatörlüğünü yaptığı, ‘Sektör Odaklı Yaşanan Sorunlar ve Sendikaların Kadın Çalışmaları’ konulu panel gerçekleştirildi. Panelde Hizmet-İş Kadın Komitesi Başkanı Emel Ünal, Öz İplik-İş Uzmanı ve ETUC Kadın Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Özcan, Öz Gıda-İş Uzmanı ve Hak-İş-PERC Gençlik Komitesi Başkanı Tuğba Balcı, Öz Orman-İş Uzmanı Reyhan Karababa, KKTC Kamusen Genel Sekreter Yardımcısı - Kadın ve Çocuk Hakları Komitesi Başkanı Ayşe Özdemirağ, OLEYİS Uzmanı İrem Çelen ve Öz Büro-İş Uzmanı Arife Aktan, görev yaptıkları Hak-İş üyesi sendikaların kadın üyelerine yönelik politika ve hizmetlerini anlatarak, sektörler itibarıyla, kadın işçilerin yaşadığı sorunları dile getirdiler.

Hak-İş’in 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama programının son bölümünde ise, Kişisel Gelişim Uzmanı Muhammet Alpkent, ‘Özgüven-Motivasyon-Temsil-İş ve Aile Yaşamını Uyumlaştırmada Yaşanan Zorluklar ve Stresle Baş Etme’ konulu bir seminer verdi.

Etkinliğe katılan konuşmacılara, Hak-İş adına birer teşekkür plaketi verildi. ‘Hak-İş’li Kadınlar Buluşuyor: 81 Renk, Tek Ses Oluyor’ konulu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlama programına Öz Orman-İş’i temsilen Genel Başkan Settar Aslan, Genel Sekreter Bayram Ayaz, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Mali Sekreter Ali Bilgin, Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar, Genel Mevzuat ve Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik ve sendika Genel Merkez uzmanlarının yanısıra, çeşitli illerden gelen 100 kadar Öz Orman-İş üyesi kadın işçi katıldı.

Kutlama programının ardından, Öz Orman-İş üyesi kadın işçiler, Genel Merkez Yöneticileriyle birlikte akşam yemeği yedi. Yemeğe, Orman Genel Müdürü Mustafa Kurtulmuşlu da katıldı.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni