ANASAYFA / Genel / ÖZ ORMAN-İŞ 5. YAŞINDA
ÖZ ORMAN-İŞ 5. YAŞINDA
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 13.04.2012 00:00

ÖZ ORMAN-İŞ 5. YAŞINDA

13.04.2012 00:00

Orman ve Tarım emekçilerinin öz yuvası olan Öz Orman-İş Sendikası, 4. yaşını tamamlayıp 5. yaşına girdi.

 

Öz Orman-İş, 15 Mart 2008’de Ankara’da kuruldu. 3 Mayıs 2008’de, kendisine iltihak kararı alan Hak-İş üyesi Tarım Orman-İş ile birleşti. Tarım Orman-İş, 22 Temmuz 2003 tarihinde kurulmuştu. Bu birleşmeyle, Orman Teşkilatında çalışan 25 bine yakın emekçinin temsil yetkisi de Öz Orman-İş’e geçti.

 

Öz Orman-İş, geride kalan 4 yıllık süre içinde, orman emekçileri için 3 dönem toplu iş sözleşmesi imzaladı. Her toplu sözleşmede, üyeleri için yeni haklar ve kazanımlar sağlayan Öz Orman-İş, sendikacılığı sadece toplu iş sözleşmesi yapmaktan ibaret görmedi.  Üyelerine hizmet için, sosyal sendikacılığın en güzel örneklerini verdi. Sendikacılıkta birçok ‘ilk’e imza attı.

 

Henüz çok genç bir sendika olmasına rağmen, Türk çalışma hayatının en önemli işçi örgütlerinden biri haline geldi. Konfederasyonu Hak-İş ile birlikte, emek hareketinin savunulması, emekçilerin hak ve hukukunun korunması yolunda önemli çabaların içinde yer aldı.

 

İkinci Olağan Genel Kurulunu 9-10 Temmuz 2011 tarihinde görkemli bir katılımla gerçekleştiren Öz Orman-İş, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı ile TİGEM işletmelerindeki emekçilerden gelen yoğun talepler üzerine, Tarım Emekçilerini de büyük şemsiyesi altında toplamak üzere harekete geçti. Tarım Emekçilerinin de aynı çatı altında toplanmasıyla, Öz Orman-İş, işkolunda ‘emeğin birliği’ hedefini de gerçekleştirmiş olacaktır.

 

Beşinci kuruluş yıldönümümüzü kutlarken, emeğin güçlü birlikteliği hedefini gerçekleştirmek üzere, işkolumuzdaki tüm emekçileri güçlü bünyemizde toplanmaya davet ediyoruz.

 

Öz Orman-İş

Genel Yönetim Kurulu

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni