ANASAYFA / Genel / TÜRKİYE KONUŞTU, SIRA MECLİS’TE
TÜRKİYE KONUŞTU, SIRA MECLİS’TE
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 10.05.2012 00:00

TÜRKİYE KONUŞTU, SIRA MECLİS’TE

10.05.2012 00:00

Anayasa Platformu tarafından, ‘Türkiye Konuşuyor’ Sloganıyla, 13 ilde gerçekleştirilen Anayasa Vatandaş Toplantıları’nın sonuçları, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e teslim edildi. HAK-İŞ’in de içinde bunduğu 22 sivil toplum kuruluşunun, 6 bin 500 Anayasa Gönüllüsünden topladığı 15.000 sayfalık tartışma tutanakları, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e verildi. Toplantıya Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan da katıldı.

‘Türkiye Konuşuyor’ sloganıyla Ankara, Konya, Edirne, Diyarbakır, İzmir, Ankara (Sadece kadınların katılımıyla), Antalya, Samsun, Bursa, Trabzon, Gaziantep, Erzurum ve İstanbul’da gerçekleştirilen Anayasa Vatandaş Toplantıları, yaklaşık 6 bin 500 anayasa gönüllüsünün katılımıyla gerçekleştirildi. 13 toplantıda 6 bin 500 Anayasa Gönüllüsünden toplanan 15.000 sayfalık tartışma tutanakları, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu tarafından, Anayasa Uzlaşma Komisyonuna teslim edilmek üzere TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e verildi.

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Anayasa Vatandaş Toplantıları kapsamında HAK-İŞ’in de aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının önemli bir çalışma ortaya koyduklarını ve bu çalışmaların Anayasa hazırlanması sürecinde dikkate alınmasını beklediklerini söyledi. Aslan, “HAK-İŞ başta olmak üzere, Platformun kurucusu ve katılımcısı bütün örgütler, taleplerimizin dikkate alınacağını umuyoruz. Taleplerimize Anayasa’da yer verilmesini istiyoruz.” dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, “İnşallah bu yılın sonuna milletimize yeni bir anayasayı armağan etmek için yoğun bir çabanın içerisinde olacağız. Gece demeden, gündüz demeden, toplantı yaptığımız her yerde bu işin yükünü omuzlayan, isimli-isimsiz birçok arkadaşımız var. Bu vesile ile onlara teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Anayasal konuların sivil toplum tarafından tüm açıklığı ile tartışılabilmesi için bir ortam oluşturdukları belirterek, “Aramızda işveren de var, işçi de var. Esnaf var, memur var, emekli var. Farklı dünya görüşüne, farklı hayatlara, farklı isteklere sahip örgütler aynı çatı altında toplandık. Ülkemizin ve evlatlarımızın geleceği için bir araya geldik. Hepimizin yüreği, daha güçlü bir Türkiye için atıyor.” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri, Anayasa Platformu üyesi kurumların temsilcilerine birer plaket verdi. Genel Başkanımız Settar Aslan da plaketi TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in elinden aldı.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni