ANASAYFA / Genel / TİGEM EMEKÇİSİ ÖZ ORMAN-İŞ’TE KENETLENDİ
TİGEM EMEKÇİSİ ÖZ ORMAN-İŞ’TE KENETLENDİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 22.05.2012 00:00

TİGEM EMEKÇİSİ ÖZ ORMAN-İŞ’TE KENETLENDİ

22.05.2012 00:00

Öz Orman-İş’in Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatı ile TİGEM işletmelerinde çalışan tarım emekçileri nezdindeki örgütlenme çalışmaları sürerken, Ceylanpınar işçilerinin büyük çoğunluğu Öz Orman-İş’te kenetlendi. Son olarak, karşı sendikanın şube kongresinde yönetime aday olan işçilerin büyük bölümü de Öz Orman-İş’e üye oldu.

 

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, TİGEM emekçileriyle buluşmak ve güvenlerinden dolayı onlara teşekkür etmek üzere, 19 ve 20 Mayıs günlerinde Ceylanpınar’ı ziyaret etti. 20 Mayıs Pazar günü Cumhuriyet İlköğretim Okulu konferans salonunda TİGEM emekçileriyle coşkulu bir toplantı yapan Settar Aslan, ‘tarım emekçilerine yaşatılan kötü şartları düzeltmek amacıyla’ yola çıktıklarını söyledi. Tarım işçiliğinin zor şartlar altında yapıldığını hatırlatan Aslan, yaşanan sorunların üstesinden, emekçilerin verdiği güçle gelinebileceğini bildirdi. TİGEM’lerde yaşanan en büyük sorunlardan birinin ‘Pozisyonsuzluk’ olduğunu anlatan Settar Aslan, yeni dönem toplu iş sözleşmesinde bu durumu düzeltmek pazarlık konusu yapacaklarını anlattı.

 

TİGEM’lerde çoğunluğu Öz Orman-İş’e kaptıran karşı sendikanın, varsa yaptığı veya yapacağı hizmetleri anlatmak yerine Öz Orman-İş’e çamur atmayı yeğlediğini belirten Settar Aslan, “Başkalarına çamur atarak sendikacılık yapma dönemi kapanmıştır. Sendikacılık, işçiye hizmetle olur. Bizim şiarımız, işçinin sendikasına ödediği aidatı, ona hizmet olarak döndürmektir. Nitekim üyelerimize hizmet bakımından birçok ‘ilk’lere imza attık.” şeklinde konuştu.

 

Toplantıda Settar Aslan, Öz Orman-İş saflarına yeni katılan TİGEM emekçilerine rozetlerini taktı. Bu arada, Öz Orman-İş saflarına yeni katılan bazı TİGEM emekçileri toplantıda söz alarak, henüz saflara katılmamış işçi arkadaşlarını da Öz Orman-İş’in sağlam çatısı altında toplanmaya çağırdılar.

 

Bu konuşmaların ardından, Öz Orman-İş Sendikasının Toplu İş Sözleşmesi taslağını nasıl hazırladığını anlatan bir video sunumu yapıldı. Bunu takiben, Öz Orman-İş’in hukuk uzmanları, TİGEM emekçilerinin iş hukuku ve toplu iş sözleşmesine ilişkin sorularını cevaplandırdı. Öz Orman-İş Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya’nın yönettiği oturumda; Öz Orman-İş Genel Başkan Danışmanı Utku Öztürk ve Semih Temiz ile Hukuk Müşaviri Muharrem Özkaya, TİGEM işçilerinin, toplu iş sözleşmesi, çalışma mevzuatı, vergi dilimleri ve işsizlik sigortası uygulamasına ilişkin sorularını cevaplandırdı.

 

Toplantıya, Öz Orman-İş Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çetin de katıldı. 230 kişilik salonda bir araya gelen 300 TİGEM emekçisinin yoğun ilgisi nedeniyle, önceden 2 saat olarak planlanan toplantı 4 saati aştı.

 

Not: Ceylanpınar buluşmasıyla ilgili diğer resimler ‘Fotoğraf Galerisi’nde yer almaktadır.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni