ANASAYFA / Genel / ASLAN: “HEDEFİMİZ İŞKOLUMUZDA TEK YÜREK OLMAK”
ASLAN: “HEDEFİMİZ İŞKOLUMUZDA TEK YÜREK OLMAK”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 19.06.2012 00:00

ASLAN: “HEDEFİMİZ İŞKOLUMUZDA TEK YÜREK OLMAK”

19.06.2012 00:00

Öz Orman-İş Genel Başkan Settar Aslan, Tarım Teşkilatındaki örgütlenmenin hızlı bir şekilde devam ettiğini ve işkolunda işçilerin birlikteliğinin sağlanacağını söyledi.

Öz Orman-İş Sendikası 4. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu, Tarım Teşkilatındaki örgütlenme çalışmalarını değerlendirmek üzere 16 Haziran 2012 tarihinde Ankara’da toplandı. Toplantıya Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Genel Sekreter Dr. Osman Yıldız da katıldı. Toplantının açılışında konuşan Genel Başkan Settar Aslan, Tarım-Ormancılık İşkolunda işçilerin birlikteliğinin yakın olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“İşkolumuzun tek ve güçlü sendikası olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Gelinen noktada TİGEM’lerde çalışan tarım emekçilerimizin Öz Orman-İş’e üyeliği tamamlanmak üzeredir. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatında çalışan tarım emekçilerimizin sendikamıza üyeliği ise hızlanarak sürmektedir.”

Settar Aslan, Öz Orman-İş’in orman emekçilerinin sorunlarını büyük ölçüde çözdüğünü de belirterek, şöyle devam etti:

“Orman emekçileri sendikamıza geldiğinde, işyerlerinde bir çalışma düzeni yoktu. Çok şükür, geride kalan 3 toplu iş sözleşmesi döneminde, yaşanan sorunların büyük bölümünü aştık. Bugün tarım emekçilerimiz de, geçmişte orman işçilerimizin yaşadığı benzer sorunları yaşamaktadır. Köy Hizmetleri’nden geçenler ile diğer tarım emekçilerimiz arasında, TİS’in 36. Maddesindeki ‘Ağır Hizmet, Tehlike ve Sorumluluk Primi’nin uygulanmasında ciddi bir dengesizlik bulunuyor. Köy Hizmetlerinden gelen işçilerimiz yüzde 20 prim alırken, diğer işçilerimize yüzde 8 veriliyor.  Karşı sendika 7 yıldır bu dengesizliği düzeltemedi. Allah’ın izniyle bu sorunu, işçilerimizin lehine olmak üzere biz çözeceğiz. Ayrıca, Tarım Teşkilatı çalışanlarımızın ağırlıklı olarak iş pozisyonu bulunmuyor. İnşallah bu pozisyonları sağlamak da bize nasip olacak.”

Genel Başkan Aslan, TİS öncesi sendika değiştirme süresinin 2 Ağustos 2012 tarihinde sona ereceğini de hatırlatarak, “Tarım Bakanlığı’nda çalışan arkadaşlarımızın bir an önce Öz Orman-İş’e geçmeleri kendi menfaatleri icabıdır.” dedi.

HAK-İŞ’İN GÜCÜ ÖZ ORMAN-İŞ’TE

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da, Başkanlar Kurulundaki konuşmasında Hak-İş’in ilkeli ve kararlı sendikacılık anlayışına atıf yaparak, “Hak-İş olarak, bugüne kadar üyelerimizin başını öne eğdirmedik. Belki başaramadığımız güçlükler, çözemediğimiz sorunlar oldu. Ama sorunlar var diye mücadeleden vazgeçmedik, geçmeyeceğiz. Hak-İş ailesi olarak sendikalarımıza güveniyoruz. Onlar, her türlü olumsuzluğa karşı yılmaz bir mücadele vermektedir.” dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, Öz Orman-İş’in orman emekçisinin hakları için verdiği mücadeleye atıf yaparak, şunları söyledi:

“Deyim yerindeyse, orman işçilerimizi merdivenin birinci basamağından aldık, belli bir noktaya getirdik. Yapacak daha çok işimiz var. İnşallah tarım emekçisi kardeşlerimiz için de aynı güzel işleri yapacağız. Tarım emekçilerimizi de güçlü şemsiyesi altında toplayarak, Öz Orman-İş, Hak-İş’in en güçlü sendikası haline gelecektir. 81 ilde Hak-İş’in temsilciliği var. Bunların çoğunu Öz Orman-İş teşkilatı oluşturuyor. Öz Orman-İş Sendikamızın arkasında, tüm teşkilatı ve üyeleriyle birlikte Hak-İş Konfederasyonu vardır. Bu, büyük bir güç ve imkândır. Hak-İş olarak, bu mücadelenin sadece arkasında değil; aynı zamanda önünde, yanında ve içindeyiz.”

4. Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısında söz alan teşkilat yöneticileri; başta İstanbul, Düzce, Sinop, Artvin, Çankırı, Mersin, Antalya olmak üzere birçok yörede Tarım Teşkilatından Öz Orman-İş’e katılımların tamamlandığını, diğer bölgelerdeki kayıtların ise hızla devam ettiğini bildirdiler.