ANASAYFA / Genel / ASLAN: “ORMANLAR YANIYOR, MALİYE SEYREDİYOR”
ASLAN: “ORMANLAR YANIYOR, MALİYE SEYREDİYOR”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 29.07.2013 00:00

ASLAN: “ORMANLAR YANIYOR, MALİYE SEYREDİYOR”

29.07.2013 00:00

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan,Türkiye ormanları cayır cayır yanarken, Maliye Bakanlığı bürokrasisinin, Orman Genel Müdürlüğü’nün işçi alımı talebi konusunda ayak sürüdüğünü bildirdi.

SettarAslan, Orman Teşkilatının, 22 milyon hektar orman varlığına, çoğu geçici olan10 bin dolayındaki yangın işçisiyle hizmet vermeye çalıştığını belirterek,şunları söyledi:

“Bu kadar geniş alandaki orman varlığına 10 bin işçiyle hizmet verilemez. Her bir işçinin sorumluluğuna 2.200 hektar düşüyor. Yangın ekiplerinin sorumluluk alanı daraltılmazsa, çıkan yangınlara anında ve etkili müdahale yapılamaz. Zaten ormanlarımızın yüzde 60’ı birinci derecede yangına hassas durumda. Aylardır konuyu gündeme getirip nefes tüketiyoruz. Ama Maliye Bakanlığı bürokrasisi, konunun önemini kavramaktan uzak görünüyor. Orman Genel Müdürlüğü, 3 bin geçici orman işçisi alabilmek için Maliye’ye başvurdu. Başvuruya aylardır cevap bile verilmedi. Şimdi ormanlar yanıyor, Maliye adeta seyrediyor. Hepimiz ‘Ciğerlerimiz yanıyor!’ diye feryat ediyoruz. Oysa feryat etmek yerine tedbir almamız gerekiyor.”

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, orman yangınlarıyla ‘sadece yazın mücadele’anlayışının değişmesi ve yangını önleyecek orman bakımlarının kış döneminde yapılması gerektiğini de kaydederek, “Yazın çıkan yangınlara müdahale eden işçimiz, kışın da ormandaki yangını büyüten bakımsızlığa karşı mücadele vermeli ormanları bakımlı hale getirmelidir. Bunun için, işçilerimizin 5 ay 29 gün yerine, bütün yıl boyunca ve kadrolu olarak çalıştırılması lazım. Ayrıca, hizmetin düzgün yürütülebilmesi için, Orman Teşkilatımıza acilen 10 bin yeni işçi alınması gerekmektedir.” dedi.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni