ANASAYFA / Genel / ZULÜM HER YERDE, BM NEREDE?
ZULÜM HER YERDE, BM NEREDE?
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 01.09.2013 00:00

ZULÜM HER YERDE, BM NEREDE?

01.09.2013 00:00

Hak-İş ve Memur-Sen Konfederasyonları ile bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla, Ankara’daki BM Binasına siyah çelenk bırakarak protesto eylemi yaptı.

BM önünde toplanan yüzlerce işçi-memur ve sendika yöneticisi, Mısır ve Suriye’deki insanlık dışı zulümler karşısında duyarsız davranan BM’yi, atılan slogan ve taşınan pankartlarla protesto etti. Hak-İş ve Memur-Sen adına hazırlanan ortak bildiri, Memur-Sen Genel Sekreteri Günay Kaya tarafından okundu. Yeryüzündeki tüm diktatörlerin, insanlık vicdanında ağırlaştırılmış müebbede mahkûm edildiği belirtilen bildiride, Mısır’da demokrasi ve millet iradesine karşı yapılan darbe ve Suriye’de sivillere yönelik kimyasal gazlı katliamlar ile Filistin, Arakan ve Doğu Türkistan’da devam eden zulümler karşısında Avrupa ve ABD’nin sergilediği duyarsız veya destek veren tavır eleştirilerek, “Ortadoğu’da, Kuzey Afrika’da ve dünyanın dört bir yanında vahşet yaşanırken, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve diğer uluslararası örgütler yalnızca ‘ölü sayıcılığı’ yapıyor.” denildi.

Daha sonra, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’a hitaben yazılan mektup, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Toruntay tarafından okundu. Mektupta Suriye, Mısır, Afganistan, Myanmar, Irak, Doğu Türkistan,Filistin ve diğer ülkelerde yaşanan vahşet ve katliamın durdurulması için BM’ye çağrı yapılarak, “Hak-İş ve Memur-Sen olarak, Dünya Barış Günü’nde tüm mazlum uluslara huzur ve güven içinde ‘yaşanabilecek barış dolu bir dünya’ diliyoruz.” denildi.

Hak-İş ve Memur-Sen yöneticileri daha sonra BM Binası girişine siyah çelenk bıraktı.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni