ANASAYFA / Genel / HİÇ UTANMIYORLAR
HİÇ UTANMIYORLAR
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 20.09.2013 00:00

HİÇ UTANMIYORLAR

20.09.2013 00:00

Orman emekçileri tarafından dışlandığı için, onlardan intikam almaya çalışan malum sendikanın, Öz Orman-İş’in TİS yetkisi aleyhine açtığı davada sona gelindi. Öz Orman-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu üyeleri ile Ankara Şube yöneticileri, işyeri temsilcileri ve bir grup işçinin de hazır bulunduğu 20 Eylül 2013 tarihli duruşmada, bilirkişi raporu taraflara iletildi.

Tüm iddiaları ve belgeleri inceleyen bilirkişi, raporunda Orman Teşkilatında 23.813 işçi çalıştığını, bunlardan 23.716’sının Öz Orman-İş’e üye bulunduğunu,T. Orman-İş’in üye sayısının ise sadece 28 olduğunu ve 2009 yılından itibaren bu sendikanın hiç üye kaydetmediğini tespit etti. Bilirkişi raporunda, Öz Orman-İş Sendikası’na verilen yetki tespitinin yerinde olduğu da belirtilerek, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen 25.01.2013 ve 2027 sayılı olumlu yetki tespit yazısının sonucu itibarıyla doğru ve davacı T. Orman-İş Sendikasının itirazının yerinde olmadığı sonuç ve kanaatine varılmıştır.” ifadesine yer verildi.

Duruşmada söz alan Öz Orman-İş avukatları, ‘bilirkişi raporunun sonucu itibarıyla yerinde olduğunu belirterek, mahkemenin bu doğrultuda karar vererek, davayı reddetmesi’ talebinde bulundu.

T. Orman-İş avukatları ise, bilirkişi raporunu incelemek üzere süre istedi. T. Orman-İş avukatları ayrıca, mahkemenin bilirkişiye ek ücret ödenmesi kararına itiraz ederek, “Bizim sendikamızın bilirkişiye ödenmek üzere verebileceği herhangi bir parası bulunmamaktadır.” beyanında bulundu.

Mahkeme, T. Orman-İş’in isteği doğrultusunda, tarafların bilirkişi raporunu inceleyip beyanda bulunması için, davanın 8 Kasım 2013 tarihine bırakılmasına karar verdi.

Davayı takip eden orman emekçileri, Orman Teşkilatında sadece ve sadece 28 üyesi olmasına rağmen 23.813 işçinin TİS yetkisine yaptığı gereksiz itirazı sürdüren ve mahkemeyi uzatan T. Orman-İş’e sert tepki göstererek, “Yeter artık, düşün yakamızdan.” diye konuştular.

Davayı izleyen işçilere hitap eden Öz Orman-İş Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar, T. Orman-İş’in,ayak oyunlarıyla davayı uzatmaya çalıştığını belirterek, “İşyerlerini dolaşıp, Kamu Çerçeve Protokolu imzalandığında gerekirse davayı geri çekeceklerini söyleyenlerin gerçek yüzünü işçiler görmüştür.”dedi.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni