ANASAYFA / Genel / ÇALIŞMA MECLİSİ TOPLANDI
ÇALIŞMA MECLİSİ TOPLANDI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 27.09.2013 00:00

ÇALIŞMA MECLİSİ TOPLANDI

27.09.2013 00:00

Açılışına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı ve 26 Eylül 2013 tarihinde başlayan 10. Çalışma Meclisi Toplantısı 2 gün sürdü. Protokol konuşmalarında ve teknik sunumlarda, başta Taşeronluk, Kıdem Tazminatı Fonu, Özel İstihdam Büroları, Sendikal Örgütlenme,İstihdam Politikaları ile İş Sağlığı ve Güvenliği olmak üzere, çalışma hayatının ağır sorunları ele alındı.

Başbakan Erdoğan, Çalışma Meclisi’ndeki konuşmasında, gündemdeki konulara ilişkin önemli mesajlar verdi.İşçi ve işveren taraflarının Kıdem Tazminatı üzerinde varacağı uzlaşmayı aynen benimseyeceklerini ifade eden Erdoğan, 1 gün bile çalışanın kıdem hakkı olması gerektiğini söyledi. Erdoğan, işçi-memur ayrımının kalkması ve ‘Çalışanlar’ tanımının kullanılması gerektiğini de bildirdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de, 11 milyon sigortalı çalışandan sadece 1.5 milyonunun kıdem tazminatında sorun yaşamadığını, geri kalan 9.5 milyon işçinin kıdem tazminatında sorun yaşadığını anlatarak, çalışanın kıdem hakkını ve işletmelerin rekabet gücünü aynı anda koruyan bir ‘sihirli formül’ aradıklarını söyledi.

Açılışta kürsüye çıkan işçi ve işveren kuruluşlarının temsilcileri, Çalışma Meclisi gündemindeki temel konulara ilişkin görüşlerini dile getirdiler. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, toplantıda yaptığı konuşmada, taşeronluk uygulamasının büyük bir sorun haline geldiğini ve yaklaşık 800 bin işçinin güvencesiz koşullarda taşeron işçi olarak çalıştığını hatırlatarak, çalışma hayatının dengelerini bozan, ekonomik ve sosyal alanda büyük tahribat yaratan taşeronluk uygulamasının ILO sözleşmelerine uygun hale getirilmesini istedi. Aslan, tüm çalışanların kıdem tazminatını güvenceye alacak bir düzenleme talep ettiklerini de bildirdi.

Çalışma Meclisi’nin açılışına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yanısıra, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar başta olmak üzere, işçi, işveren, esnaf, çiftçi ve hükümet kanadını temsil eden yaklaşık bin kişi katıldı.

Öz Orman-İş’i temsilen Genel Sekreter Bayram Ayaz ve Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar’ın katıldığı Çalışma Meclisi’nde, Öz Orman-İş Hukuk Müşavirleri Muharrem Özkaya ve Semih Temiz de birer sunum yaptı.

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni