ANASAYFA / Genel / BAŞKANLAR KURULUMUZ TOPLANDI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 22.10.2013 00:00

BAŞKANLAR KURULUMUZ TOPLANDI

22.10.2013 00:00

Öz Orman-İş Başkanlar Kurulu, 21 Ekim 2013 tarihinde Ankara’da toplandı. Toplantının sonuç bildirgesinde, kamudaki tüm geçici işçilere kadro verilmesi talep edildi.

Genel Başkan Settar Aslan başkanlığında yapılan toplantıya Genel Sekreter Bayram Ayaz, Genel Mali Sekreter Ali Bilgin, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar ve Genel Mevzuat-Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik ile 28 şube başkanı ve bölge temsilcisinin yanısıra sendikanın müşavir ve uzmanları katıldı.

Başkanlar Kurulu toplantısının ana gündem maddelerini Hükümetin üzerinde çalıştığı Kıdem Tazminatı Fonu, taşeron uygulaması, Özel İstihdam Büroları, sendikal örgütlenme, Toplu İş Sözleşmesinin uygulanması sırasında karşılaşılan sorunlar, Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu’ndaki yeni uygulamalar, yeni dönemde örgütlenme çalışmaları, sendikanın çalışmalarıyla ilgili üye işçilerin geniş şekilde bilgilendirilmesi, geçici işçilere kadro elde etme yolunda yapılan çalışmaların gözden geçirilmesi, üye bilgilerinin güncel tutulması, ferdi kaza sigortası uygulamasının değerlendirilmesi ve toplu mesaj gönderimi uygulaması oluşturdu.

Genel Başkan Settar Aslan’ın konuşmasıyla başlayan toplantıda, Öz Orman-İş müşavir ve uzmanları da kendi ilgi alanlarına giren meseleler hakkında birer sunum yaparak, Genel Merkez ve şube yöneticilerinin teknik konulardaki sorularını cevaplandırdı.

Öz Orman-İş Başkanlar Kurulu toplantısından sonra yayınlanan sonuç bildirgesinde kıdem tazminatını alamayan milyonlarca emekçinin kıdem hakkının garantiye alınması için fon oluşturulması, fakat bunu yaparken kazanılmış hakların korunması, taşeronluk uygulamasının ILO sözleşmelerine uygun hale getirilmesi, Özel İstihdam Bürolarının ‘çağdaş kölelik’ uygulamasına dönüşmesini engelleyecek düzenlemeler yapılması, kayıtdışı istihdamı önleyecek tedbirlere ağırlık verilmesi, sendikal örgütlenmeyi zorlaştıran yasal hükümlerin değiştirilmesi ve başta orman emekçileri olmak üzere kamuda çalışan tüm geçici işçilere kadro verilmesi gerektiği görüşü dile getirildi.