ANASAYFA / Genel / NİCE 38 YILLARA
NİCE 38 YILLARA
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 24.10.2013 00:00

NİCE 38 YILLARA

24.10.2013 00:00

Hak-İş’in kuruluşunun 38. yıldönümü münasebetiyle 22-23 Ekim 2013 tarihlerinde Ankara’da bir dizi etkinlik yapıldı. 22 Ekim akşamı gerçekleşen etkinlikte, Hak-İş 2. Kısa Film Yarışması’nda dereceye giren film yönetmenlerinin ödülleri takdim edildi.

Programda Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından, Kısa Film Yarışmasında ödül kazanan yönetmenlere ödülleri takdim edildi. Daha sonra, Hak-İş’in yaş günü pastası,Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından kesildi.

Kutlama programının 23 Ekim 2013 günkü bölümü Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas, Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ve TBMM İdare Amiri, Çorum Milletvekili Salim Uslu’nun konuşmalarıyla başladı. Protokol konuşmalarının ardından, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vedat Bilgin‘Hak-İş’in Çalışma Hayatındaki Yeri’konulu bir sunum yaptı.

Daha sonra, Prof. Dr. Şükrü Karatepe’nin moderatörlüğünü yaptığı ‘Sendikalar, Çalışma Hayatı,Evrenselleşen Sosyal Sorunlar’ konulu panel gerçekleşti. Panelde Doç. Dr. Oğuz Karadeniz, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Fatih Aysan ve Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl birer sunum yaparak, dinleyicilerin sorularını cevapladı.

Programın öğleden sonraki bölümünde de, moderatörlüğünü Prof. Dr. Burhanettin Duran’ın yaptığı ‘Çalışma Hayatı, Yeni Anayasa, Demokratik Gelişim, Sendikalar, Emek ve Toplum’konulu panel gerçekleştirildi. Panelde Prof. Dr. Yavuz Atar, Prof. Dr. Mehmet Barca ve Prof. Dr. Mehmet Karataş birer sunum yaptıktan sonra, toplantıya katılanların sorularını cevapladı.

Kutlama programının son bölümünde, Doç. Dr. Erdinç Yazıcı’nın moderatörlüğünde, ‘Hak-İş Uluslararası Emek ve Toplum Dergisi’nin toplumsal sorunların çözümüne katkılarının neler olabileceği konusunda akademik bir tartışma gerçekleştirildi.

Hak-İş 38. Kuruluş Yıldönümü Kutlamalarına Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Çorum Milletvekili, TBMM İdare Amiri ve Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, Sağlık Bakan Yardımcısı Agâh Kafkas, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Esin, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Hak-İş Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Şahin, Mustafa Toruntay, Cengiz Gül, Genel Sekreter Dr. Osman Yıldız, Öz Orman-İş Genel Sekreteri Bayram Ayaz, Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Genel Eğitim Sekreteri Mustafa Çınar,Genel Mevzuat-Araştırma Sekreteri Mehmet Çelik, Öz Orman-İş Şube Başkanları ve Bölge Temsilcileri, Hak-İş’e bağlı diğer sendikaların genel merkez ve taşra teşkilatı yöneticileri, çok sayıda üst düzey bürokrat, akademisyen ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile Hak-İş’e bağlı sendikalara üye işçiler katıldı.

Kutlama programı sırasında, film yarışmasında ödül kazananlar ile emek mücadelesine katkı sunanlara, Hak-İş adına birer şükran plaketi verildi.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni