ANASAYFA / Genel / HAKSIZLIK HUKUK DUVARINA ÇARPTI
HAKSIZLIK HUKUK DUVARINA ÇARPTI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 08.11.2013 00:00

HAKSIZLIK HUKUK DUVARINA ÇARPTI

08.11.2013 00:00

Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nde çalışan üyelerimizin toplu iş sözleşmesini yapmak üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yaklaşık bir yıl önce sendikamız lehine verilen yetki tespitine karşı, Türk-İş’e bağlı T. Orman-İş Sendikası tarafından dava açılmıştı.Ankara 2. İş Mahkemesi’nde görülen davanın 8 Kasım 2013 tarihli duruşmasından ret kararı çıktı.

Bir önceki duruşmada bilirkişi tarafından verilen raporda Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nde çalışan toplam 23.803 işçiden sadece 28’inin T. Orman-İş’e üye olduğu tespit edilmişti.

Son duruşmada T. Orman-İş avukatları, bilirkişi tarafından verilen raporu kabul etmediklerini beyan ederken, Öz Orman-İş avukatları ise bilirkişi raporu doğrultusunda karar verilerek davanın reddini talep etti.

Mahkeme, delilleri ve bilirkişi raporunu dikkate alarak, T.Orman-İş tarafından Öz Orman-İş’in yetkisi aleyhine açılan davanın reddine karar verdi.

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, haksız yere açılan davanın TİS sürecini geciktirdiğini ve orman emekçilerini bu süreçte sözleşmeden mahrum bıraktığını hatırlatarak, “Davayı açanlar da haksız olduklarını biliyorlardı. Sırf orman emekçilerinden intikam almak amacıyla bu davayı açtılar. Ama haksızlık adaletin duvarına çarptı. Gecikmiş olsa da hak tecelli etti. Toplu sözleşme sürecini hemen başlatacağız. Tüm üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni