ANASAYFA / Genel / FAS TARIM İŞÇİLERİ FEDERASYONU İLE İŞBİRLİĞİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 05.12.2013 00:00

FAS TARIM İŞÇİLERİ FEDERASYONU İLE İŞBİRLİĞİ

05.12.2013 00:00

Öz Orman-İş Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin ve Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya, Fas Tarım İşçileri Federasyonu’nun daveti üzerine bu ülkeye giderek, federasyon yöneticileriyle çeşitli görüşmelerde bulundu.

Öz Orman-İş ile Fas Tarım İşçileri Federasyonu arasında oluşturulabilecek işbirliği ve karşılıkla dayanışma imkânlarını değerlendirmek amacıyla gerçekleştirilen toplantılara Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri ile federasyon bünyesindeki tarım mühendisleri temsilcileri, Tarımsal Araştırma Enstitüsü yetkilileri, kadın işçi temsilcileri ile federasyon uzmanları katıldı.

Öz Orman-İş Dış İlişkiler Uzmanı Benül Topuzoğlu’nun da katıldığı toplantılarda her iki ülkenin sendikal yapıları hakkındaki genel bilgiler, sendikal deneyimler ve çalışma hayatında karşılaşılan sorunlar ele alındı. Ali Bilgin ve Zeki Sungur Kızılkaya, Türkiye’deki çalışma mevzuatı,işçi hakları ve sosyal güvenlik sistemi hakkında muhataplarına bilgi aktarırken, Fas Tarım İşçileri Federasyonu Genel Sekreteri Brahim Zidouh da kendi ülkesindeki toplu iş sözleşmesi düzeni, grev ve işçi hakları konusunda bilgilendirme yaptı. Kızılkaya, ziyaretin gerekçesini, “Fas’taki sendikalarla işbirliğini ve işçilerimize yönelik hizmetlerin kalitesini nasıl artırabileceğimizi müzakere etmek için buraya geldik. Faslı kardeşlerimizin bizi ziyareti sırasında da Türkiye’deki sendikal deneyimlerimizi kendileriyle paylaşmak istiyoruz.” diye açıkladı.

Genel Mali Sekreter Ali Bilgin ve Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya’nın ziyaretiyle, Fas Tarım İşçileri Federasyonu ile Öz Orman-İş arasında işbirliği çalışmaları da başlatılmış oldu. Ziyaret, Fas gazete ve televizyonlarında da haber olarak yer aldı.