ANASAYFA / Genel / ÖZ İPLİK-İŞ’TEN ‘İŞ KAZASI KADER DEĞİLDİR’ PROJESİ
ÖZ İPLİK-İŞ’TEN ‘İŞ KAZASI KADER DEĞİLDİR’ PROJESİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 30.03.2015 00:00

ÖZ İPLİK-İŞ’TEN ‘İŞ KAZASI KADER DEĞİLDİR’ PROJESİ

30.03.2015 00:00

Öz İplik-İş'in 12 ay süresince yürüteceği, 'İş Kazası Kader Değildir' projesinin tanıtımı için, 27 Mart 2015 tarihinde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Öz İplik-İş Genel Başkanı Murat İnanç, Çelik-İş Genel Başkanı Ali Cengiz Gül, Öz Ağaç-İş Genel Başkanı Eyüp Karadereli, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Sayın, Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak, Türkiye İşitme Engelliler Millî Federasyonu Başkan Yardımcısı Ali Ulutaş, Hak-İş Genel Sekreteri Dr. Osman Yıldız ve Hak-İş&rsquoe bağlı sendikaların genel merkez yöneticileri ile basın mensupları katıldı.

Proje hakkında bilgi veren Öz İplik-İş Genel Başkanı Murat İnanç, her yıl yüzlerce insanın, koruyucu önlemlerin alınmadığı ya da ihmal edildiği işyerlerinde ortaya çıkan iş kazaları sonucunda hayatını kaybettiğinin altını çizerek, 'İş Kazaları Kader Değildir' projesiyle, Kayseri, Çorlu, Adana, Malatya ve Gaziantep'teki işyerlerinde çalışan tekstil işçilerine iş sağlığı ve güvenliği ile ilkyardım eğitimleri verileceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ali Kemal Sayın, projeyle işitme engelli çalışanlara işaret diliyle iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verilecek olmasının önemine işaret ederek, bakanlık olarak bunu önemsediklerini bildirdi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan projenin özgün bir proje olduğunu belirterek, "Aslında iş sağlığı ve güvenliği, devletin topluma, vatandaşına karşı temel sorumluluklarından bir tanesidir. Devlet, bizim iş sağlığı ve güvenliğimizi de sağlamak için gereken tedbirleri almak zorunda." dedi. Arslan, iş sağlığı ve güvenliğinde mevzuat sorununun büyük ölçüde çözüldüğünü de kaydederek, "Ancak üzülerek belirtmek istiyorum ki, bazı işverenlerimizde bu konuda gerekli olan zihniyet değişimini hâlâ göremiyoruz. Kömürü, kule ve rezidansları insan sağlığının önüne koyan bir anlayış var." şeklinde konuştu.

Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak da, konuşmasında grup bünyesinde 200 civarında işitme engelli çalıştırdıklarını ifade ederek, "Birim amirlerim, engelli çalışanlarımızın fevkalade verimli olduğunu bana bildirdiler." dedi.

Öz İplik-İş, yürütülen projeye verdiği destekten dolayı, Boydak Holding CEO'su Memduh Boydak'a bir plaket verdi.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni