ANASAYFA / Genel / HAK-İŞ İL TEMSİLCİLERİNE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
HAK-İŞ İL TEMSİLCİLERİNE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 10.04.2015 00:00

HAK-İŞ İL TEMSİLCİLERİNE İŞ GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

10.04.2015 00:00

'Çalışanlara Yönelik Yeterlilik Odaklı İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi Projesi' adıyla başlatılan projenin açılış toplantıları, 10-11 Nisan 2015 tarihlerinde Ankara'da yapıldı. Toplantının açılışında, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan bir konuşma yaptı. Konuşmasında, iş kazalarının yüzde 97'sinin önlenebilir nitelikte olduğunu hatırlatan Arslan, bu kazaların sadece yasal düzenlemelerle önlenemeyeceğini belirterek, başta devlet, işverenler, çalışanlar ve sendikalar olmak üzere, tüm toplumun sorumluluk içinde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Toplantı açılışında, ÇASGEM Uzmanı İsmail Akgün proje hakkında ayrıntılı bilgi verirken, ÇASGEM Başkanı İsmail Akbıyık, TİSK Genel Sekreter Yardımcısı Ferhat İlter ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Konuk da birer konuşma yaptı.

Toplantının ilk gün öğleden sonraki bölümünde, 'İş Sağlığı ve Güvenliğinde Yeni Yaklaşımlar' konulu sempozyum yapıldı. Sempozyumda, iş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından çeşitli sunumlar gerçekleştirildi.

Toplantının ikinci gününde yapılan son oturumda ise, iş sağlığı ve güvenliği ile yürütülen projeye dair, Hak-İş il temsilcilerinin görüş ve önerilerinin tartışıldığı bir toplantı yapıldı.

Toplantıya Öz Orman-İş Genel Sekreteri Bayram Ayaz, Genel Eğiti Sekreteri Mustafa Çınar, aynı zamanda bulundukları ilde Hak-İş İl Temsilciliği görevini de yürüten, Öz Orman-İş'in 13 şube başkanı veya bölge temsilcisinin de aralarında bulunduğu 81 ildeki Hak-İş İl Temsilcileri ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanları katıldı.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni