ANASAYFA / Genel / 1 MAYISI BAYRAM GİBİ KUTLADIK
1 MAYISI BAYRAM GİBİ KUTLADIK
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 02.05.2015 00:00

1 MAYISI BAYRAM GİBİ KUTLADIK

02.05.2015 00:00

Konfederasyonumuz Hak-İş'in, 'her yıl başka bir şehirde' kutlama kararı doğrultusunda, bu yılki 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamasını, Hak-İş ve Memur-Sen'e üye sendikalarla birlikte, 'Daha Güçlü Demokrasi İçin Yeni Anayasa' konusuyla Konya'da yaptık.

Her iki konfederasyona üye binlerce işçi ve memur, Türkiye'nin her köşesinden otobüslerle Konya'ya gelerek, Alaattin Camii karşısındaki Kent Meydanı'nı doldurdu. Öz Orman-İş üyesi orman ve tarım emekçileri de, çeşitli illerden Konya'ya gelerek, Mevlana Kültür Merkezi'de toplandı. Daha sonra davul zurna eşliğinde halaylar çekerek yürüyen üyelerimiz, yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşten sonra Kent Meydanı'na ulaştı.

Meydanı hınca hınç dolduran Hak-İş ve Memur-Sen üyesi emekçiler, 1 Mayıs'ı gerçek bir bayram havasında, ağız tadıyla, güle-oynaya, büyük bir coşkuyla kutladı. Kutlamalar sırasında herhangi bir taşkınlık veya olumsuzluk yaşanmadı. Davul zurna eşliğinde yürüyerek Kent Meydanı'na ulaşan onbinlerce emekçi, mehter marşları, Türk Halk Müziği ezgileri, oyun havaları ve Grup Yürüyüş'ün söylediği şarkılarla coştu. Miting başlangıcında, Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Halk Dansları Topluluğu, Türkiye'nin yedi bölgesine ait halkoyunlarından örnekler sundu.

Miting boyunca binlerce emekçi 'Yaşasın 1 Mayıs, Yaşasın HAK-İŞ', 'Taşeronlaşmaya Hayır', 'Mevsimlik İşçi Sorunu Çözülsün', 'Geçici İşçiye Kadro', 'Darbe Anayasası Değil Halkın Anayasasını İstiyoruz' ve 'Güvencesiz Çalışmak İstemiyoruz' yazılı pankartlar taşıyarak, aynı içerikli sloganları seslendirdi.

Miting başlangıcında, Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan ile Hak-İş ve Memur-Sen'e bağlı sendikaların genel başkanları tek tek anons edilerek, meydandaki emekçileri selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından, 1 Mayıs'lar için bir ilk gerçekleştirilerek, Kur'an-ı Kerim'den 'emek ve alınteri' içerikli ayetler tilavet edildi.

Daha sonra 1 Mayıs bildirisi okundu. Bildiride, "Bizler, haklarımız için, özgürlüklerimiz için, demokrasi için, Yeniden Büyük Türkiye'nin ve adil bir dünya düzeninin ön sözü hükmünde olacak özgürlükçü, katılımcı, sivil ve demokratik YENİ ANAYASA için, saygın iş için, baskısız ve insanca hayat için birlikteyiz. Daha özgür, daha müreffeh, demokratikleşmeyi tamamlamış Türkiye için alanlardayız." ifadesine de yer verildi.

Daha sonra Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın birer konuşma yaptı. Tüm emekçilerin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlayan Mahmut Arslan, '"Mevlana'nın dediği gibi, bizim derdimiz var onun için alanlardayız." dedi. Hazreti Mevlana'nın "Ne olursan ol, yine gel..." çağrısından ilhamla, tüm emekçilere "Örgütlü ol, sendikalı ol, güçlü ol..." çağrısı yapan Arslan, kamudaki taşeronlaşmaya son verilmesini ve geçici işçilere kadro verilmesini istedi. İş kazalarının can yaktığını hatırlatan Arslan, Hükümet ve işverenlerin iş sağlığı ve güvenliği önlemlerini artırmasını, sendikalaşmanın önünü açmasını ve işçilerin de gerekli önlemler alınmıyorsa canlarını tehlikeye atacak şekilde çalışmamalarını istedi.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da, "Emeğin, emekçilerin, kamu görevlilerinin, işsizlerin birlik gününde, mücadele gününde bir aradayız." dedi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'in de bir selamlama konuşması yaptığı mitinge, eski Çalışma Bakan Yardımcısı ve AK Parti Konya Milletvekili Adayı Halil Etyemez de katıldı.

Mitinge, Genel Başkanımız Settar Aslan'ın yanısıra, Genel Sekreterimiz Bayram Ayaz, Genel Mali Sekreterimiz Ali Bilgin, Genel Teşkilat Sekreterimiz Zeki Sungur Kızılkaya ve Genel Mevzuat-Araştırma Sekreterimiz Mehmet Çelik ile şube-bölge başkanı ve yönetim kurulu üyelerimiz katıldı.

,

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni