ANASAYFA / Genel / SETTAR ASLAN YENİDEN GENEL BAŞKAN
SETTAR ASLAN YENİDEN GENEL BAŞKAN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 16.05.2015 00:00

SETTAR ASLAN YENİDEN GENEL BAŞKAN

16.05.2015 00:00

Ankara'da 14-15 Mayıs 2015 tarihinde yapılan 3. Olağan Genel Kurulun açılışında konuşan Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, sendikacılığı 'ücret pazarlığı' ile sınırlı görmediklerini anlatarak, başta Ferdi Kaza Sigortası olmak üzere, üye işçilere birçok sosyal ve kültürel hizmet sunduklarını söyledi. Siyasî ve ekonomik istikrar sayesinde, çalışan kesimin birçok sorunu çözülmesine rağmen başta işsizlik, iş kazaları, sendikasızlık, kayıtdışılık, taşeronlaşma, yüksek gelir vergileri, kamuda geçici işçilerin yılın yarısında çalıştırılması gibi önemli sorunların çözüm beklediğini belirten Settar Aslan, 7 Haziran'dan sonra kurulacak hükümetin, bu sorunların çözümü için hızlı adımlar atması gerektiğini bildirdi. Settar Aslan, Orman Genel Müdürlüğü'nde çalışan ve yılın yarısında istihdam edilen 9 bini aşkın işçinin kadroya alınmasını ve tüm yıl boyunca istihdam edilmesini istedi.

Aslan, Türkiye'nin yeni ve sivil bir Anayasa yapmada çok geç kaldığını da belirterek, yeni Anayasa&rsquonın 'Başkanlık Sistemi'ni esas almasının ülke yararına olacağını söyledi.

Genel Kurulda konuşan TBMM İdare Amiri, Çorum Milletvekili ve Hak-İş Onursal Başkanı Salim Uslu, geride kalan 13 yılda, AK Parti'nin kurduğu güçlü hükümetlerin, çalışma hayatındaki birçok sorunu çözdüğünü anlatarak, emeğin temsilcilerinden, hangi parti olursa olsun, istikrara ve tek başına iktidar olabilecek partiye oy vermelerini istedi. Uslu, kamuda geçici işçiliği düzenleyen 5620 sayılı yasayı şahsen doğru bulmadığını da belirterek, "Buradaki çözüm gayet basittir. Geçici işçilik olmaz, geçici iş olur. İşçiliğin geçicisi kalıcısı olmaz. İşçilik işçiliktir." dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da, Genel Kuruldaki konuşmasında Türkiye'nin ve emeğin sorunlarına temas etti.

Orman Genel Müdürü İsmail Üzmez de, konuşmasında, Orman Teşkilatında işçisinden Genel Müdürüne kadar tüm çalışanların özveri ve uyum içinde çalıştığını söyledi.

BM Çölleşmeyle Mücadele Birimi STK'lar Sorumlusu Marcos Montairo da, Genel Kurulda bir konuşma yaparak, çölleşmeyle mücadele için dünya ölçeğinde yürütülen çalışmalar ve bu konuda sivil toplumla yapılan işbirliği konusunda bilgi verdi.

Genel Kurula Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Cezayir, Eritre, Fas, İran, İtalya, Kosova, Rusya, Sudan ve Uganda'dan çok sayıda sendikacı da katıldı. Konuk sendikacılar, Genel Kurulda kısa birer konuşma yaptılar.

Genel Kurula, Hak-İş üyesi sendikaların Genel Başkan ve yöneticileri ve HSYK Üyesi Muharrem Özkaya  ile başta Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı ve TİGEM Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Karayama olmak üzere, çok sayıda bürokrat ve sendikacı da katıldı.

Seçim çalışmaları sebebiyle Genel Kurula katılamayan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in yanısıra çok sayıda siyasetçi, Genel Kurula telgraf göndererek kutlamada bulundu.

Canlı ve heyecanlı bir atmosferde gerçekleştirilen Genel Kurulda, Divan Başkanlığını Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Genel Başkanı Mehmet Şahin, Başkan Vekilliğini Öz Orman-İş Genel Mali Sekreteri Ali Bilgin, Divan Katipliğini Çelik-İş Genel Teşkilat Sekreteri Recep Akyel, Divan Üyeliklerini de Öz Finans-İş Genel Sekreteri İrfan Kemal Karatosun ile delegelerden Zühal Sevindi ve Suna Girici yaptı.

Genel Kurulda yapılan seçimlerde Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanlığına Settar Aslan, Genel Sekreterliğe Bayram Ayaz, Genel Mali Sekreterliğe Ali Bilgin, Genel Teşkilat Sekreterliğine Zeki Sungur Kızılkaya ve Genel Eğitim Sekreterliğine Mehmet Çelik seçildi.

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni