ANASAYFA / Genel / ASLAN: “LİDERLER SİYASİ KRİZE İZİN VERMEMELİDİR”
ASLAN: “LİDERLER SİYASİ KRİZE İZİN VERMEMELİDİR”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 08.06.2015 00:00

ASLAN: “LİDERLER SİYASİ KRİZE İZİN VERMEMELİDİR”

08.06.2015 00:00

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Settar ASLAN, seçimlerin büyük bir olgunluk içinde gerçekleştiğini hatırlatarak, "Seçimlere katılan tüm partiler seçim sonuçlarını doğru okumalıdır. Seçim meydanlarındaki tartışmalar, gerginlikler ve söylemler artık geride bırakılmalıdır. Türkiye&rsquonin muhtemel bir siyaset krizine, siyasi tıkanıklığa, çözümsüzlüğe fırsat verilmemelidir. Liderler hükümet kurmada sorun çıkarmamalı, sorun çözme yeteneklerini ortaya koymalıdır." dedi.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Vekili Settar ASLAN, seçim sonuçlarına ilgili değerlendirmesinde şu görüşlere yer verdi:

"Türkiye önemli bir seçimi geride bırakmıştır. Küçük ve münferit olaylar dışında herhangi bir sorun yaşanmaması, seçimlerin barış ve huzur ortamında büyük bir olgunluk içinde gerçekleştirilmesi, sonuçların hızlı ve güvenilir bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmış olması ve demokratik bir olgunlukla karşılanması memnuniyet vericidir.

Seçimlere katılım oranının yüzde 86.6 düzeyinde gerçekleşmesi, toplumun demokrasi, sandık ve siyasete olan güvenini bir kez daha teyit etmiştir.

Seçimde bütün siyasî partiler, hiçbir engelle karşılaşmadan propagandalarını yaptı, projelerini ve vaatlerini anlattı. Halkımız da, büyük bir olgunluk içinde sandığa giderek, son sözü söyledi. Bu irade, TBMM'ye dört partinin girmesini uygun görmüş, Ak Partiyi % 40.9 oy oranıyla birinci yapmış, fakat hiç partiye tek başına iktidar yetkisi vermemiştir.

Kısaca, millet iradesini ortaya koymuştur. Şimdi söz, yetki ve sorumluluk siyasî partilerde ve liderlerdedir.

Seçimlere katılan tüm partiler, seçim sonuçlarını doğru okumalıdır. Seçim meydanlarındaki tartışmalar, gerginlikler ve söylemler artık geride bırakılmalıdır. Bir siyaset krizine, siyasî tıkanıklığa, çözümsüzlüğe fırsat verilmemelidir. Liderler hükümet kurmada sorun çıkarmamalı sorun çözme yeteneklerini ortaya koymalıdır. Unutulmamalıdır ki, Türkiye'nin en büyük ihtiyacı siyasi istikrardır.

Siyasi parti liderlerinin süreci yönetmede vizyonlarını ortaya koyarak, sorumlu bir anlayışla hareket edeceğine inanıyoruz."