ANASAYFA / Genel / ASLAN: “KADRO SÖZÜNÜN YERİNE GELMESİNİ BEKLİYORUZ”
ASLAN: “KADRO SÖZÜNÜN YERİNE GELMESİNİ BEKLİYORUZ”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 11.08.2015 00:00

ASLAN: “KADRO SÖZÜNÜN YERİNE GELMESİNİ BEKLİYORUZ”

11.08.2015 00:00

Kon TV'de canlı olarak yayınlanan ve Çetin Altan'ın sunduğu 'Ankara Konuşuyor' programına 11 Ağustos 2015 günü konuk olan Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, ülke gündemi ve çalışma hayatının sorunları ile orman-tarım emekçilerinin beklentilerine dair görüş ve önerilerini dile getirdi.

Yeni Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun yürürlükte olduğu son 3 yıl içinde Türkiye'deki sendika sayısında ve sendikalaşma oranında belli bir iyileşme olduğunu anlatan Settar Aslan, Hak-İş ve bağlı sendikaların, son 3 yılda üye sayısını 163 binden 381 bine yükselttiğini söyledi.

Yapılan yasal düzenlemelere rağmen iş kazalarının kanayan yara olmayı sürdürdüğünü belirten Aslan, bu konuda topyekûn bir bilinçlenmeye ihtiyaç olduğunu, ayrıca işverenlerin 'kâr' yerine 'insan hayatı'nı önceleyen bir anlayışı benimsemesi gerektiğini bildirdi.

ORMAN YANGINLARI ve EMEKÇİLER

Yaz dönemi olması hasebiyle orman yangınlarına karşı amansız bir mücadele yürütüldüğünü, bu mücadelenin ön safında da orman yangın işçilerinin yer aldığını hatırlatan Settar Aslan, şunları söyledi:

"Ülke yüzölçümünün üçte birine yaklaşan 22 milyon hektarlık orman varlığımıza hizmet veren işçilerimizin 9 binden fazlasının kadrosu yok. Bu insanlar 6 ay çalışarak, 12 ay boyunca aile geçindirmeye çalışıyor. Biz işçilerimize çalışmadan ücret istemiyoruz. Ormanlarımızın bakıma, işçilerimizin de işe ihtiyacı var. Yılın 12 ayı boyunca çalışmak ve hakkımızı almak istiyoruz."

Genel Başkan Settar Aslan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 7 Haziran seçimleri öncesinde, 'Kamuda asıl işte çalışanlar kadroya alınacak.' sözü verdiğini hatırlatarak, "Bu sözün yerine gelmesini bekliyoruz. Öncelikli talebimiz, kadro bekleyen işçilerimize kadro verilmesidir. Eğer kadro verilmesi gecikecekse, en azından bu işçilerimiz için süre uzatımı yapılmalıdır. Bunun için de Hükümetin bir an önce kurulması ve TBMM'nin yasama çalışmalarına başlaması gerekmektedir." dedi. Aslan, ülkenin akciğerleri olan orman varlığına verilen hizmetin, 'gelir/gider' denklemi içinde değerlendirilemeyeceğini kaydetti.

Konuşmasında, ülkede yaşanan terör olaylarını telin eden Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan, tüm terör örgütlerinin aynı anda devlete ve millete karşı saldırıya geçtiğini, tüm bu saldırıların, ülkenin geleceğini karartmayı hedeflediğini kaydederek, teröre karşı mücadelede Hükümetin ve güvenlik güçlerinin yalnız bırakılmaması, bu konuda sivil toplumun da inisiyatif alması gerektiğini söyledi.

Seçim sonrasında ortaya çıkan belirsizliğin ülkeye zarar verdiğini de ifade eden Aslan, bir an önce bir koalisyon hükümeti kurulmasını, bu mümkün olmuyorsa acilen millet iradesine başvurulmasını istedi.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni