ANASAYFA / Genel / ASLAN KON TV’DE: “KADRO SÖZÜNÜN TAKİPÇİSİYİZ”
ASLAN KON TV’DE: “KADRO SÖZÜNÜN TAKİPÇİSİYİZ”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 25.11.2015 00:00

ASLAN KON TV’DE: “KADRO SÖZÜNÜN TAKİPÇİSİYİZ”

25.11.2015 00:00

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, yeni kurulan 64. Cumhuriyet Hükümetinin bir 'hamle hükümeti' görüntüsü verdiğini belirterek, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimleri öncesinde yapılan vaatlerin zaman geçirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi. Kon TV'de canlı yayınlanan 'Ankara Konuşuyor' programına 25 Kasım 2015 günü konuk olan Settar Aslan, toplum kesimlerinin 64. Cumhuriyet Hükümetinden beklentilerinin yüksek olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

"Emekli aylıklarında iyileştirme ve asgari ücretin net 1.300 liraya yükseltilmesi, somut olarak vaat edildi. Zaman kaybedilmeden bunlar gerçekleştirilmelidir. Bizim için en sıcak gündem, kamuda çalışan işçilerin kadro sorununun çözülmesidir. Sayın Başbakanımız, hem 7 Haziran öncesinde, hem de 1 Kasım öncesinde, 'kamuda asıl işi yapanların kadroya alınacağı' sözünü verdi. Bu söz, sadece taşeron işçileri değil, yılda 5 ay 29 gün çalıştırılan geçici işçileri de kapsıyor. Orman yangınlarıyla mücadelede görev yapan işçilerimiz bulundukları kurumda 'asli işleri' yapmaktadır. Yeni Hükümetin, zaman kaybetmeden, 5620 sayılı yasadaki 'en fazla 6 ay çalıştırılır' sınırlamasını kaldırarak, ormanlarımıza ve doğamıza hizmet veren geçici işçilerimizin bütün yıl boyunca istihdamına imkân sağlamasını bekliyoruz. Ayrıca gerekli yasal düzenleme yapılarak, Orman Teşkilatında norm kadroya geçilmeli ve tüm işçilerimiz kadroya alınmalıdır. Emeğin temsilcileri olarak, seçimlerden önce yapılan vaatlerin takipçisiyiz."

Canlı yayında, Türkiye sınırını ihlal eden Rus savaş uçağının düşürülmesi sonrasında başlayan uluslararası krize de temas eden Settar Aslan, Türkiye sınırının daha önce de Rus uçakları tarafından ihlal edildiğini ve bu yüzden Türkiye'nin Rusya'yı uyardığını hatırlatarak, "Her ülke gibi Türkiye de sınırlarını koruma hak ve yükümlüğüne sahiptir. Rusya'nın, olaya sağduyu ve iyi niyet penceresinden bakarak, iyi komşuluğun gereğine göre davranmasını bekleriz. Türkiye-Rusya arasında 30 milyar dolarlık bir ticaret hacmi ve 4 milyona dayanan bir turizm hareketliliği var. Daha da önemlisi doğalgaz iletim hattı Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Enerji Santrali gibi son derece önemli ve stratejik işbirliklerimiz var. Dolayısıyla Rusya'nın, Türkiye'yi rahatsız edecek askerî girişimlerden sakınması gerekir." şeklinde konuştu.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni