ANASAYFA / Genel / GÜREŞÇİMİZ BARUTÇU DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ
GÜREŞÇİMİZ BARUTÇU DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 24.12.2015 00:00

GÜREŞÇİMİZ BARUTÇU DÜNYA ÜÇÜNCÜSÜ

24.12.2015 00:00

Yunanistan'ın başkenti Atina'da 26 Ekim 2015 tarihinde yapılan Dünya Veteranlar Güreş Şampiyonası'nda 69 kiloda ülkemizi temsil eden güreşçimiz Nazif Barutçu, ilk turu müsabaka yapmadan geçti. İkinci turda Alman rakibiyle güreşirken ters bir düşme sonucu kaburgası kırılan güreşçimiz, buna rağmen güreşe devam etti. Rakibine sayı ile yenilen Barutçu, üçüncü turda sakatlığına rağmen İtalyan rakibini sayı ile yenerek dünya üçüncüsü oldu ve bronz madalya kazandı.

Amasya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Kapaklı Fidanlık Şefliği'nde kepçe operatörü olarak çalışan güreşçimiz Nazif Barutçu, 2011'de Arnavutluk'un başkenti Tiran'daki şampiyonada dünya üçüncüsü, 2012'de Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'daki şampiyonada dünya ikincisi, 2013'te Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki şampiyonada dünya üçüncüsü ve 2014'te Sırbistan'ın başkenti Belgrad'daki şampiyonada da yine dünya üçüncüsü olmuştu.

Şampiyona sonrası Öz Orman-İş Genel Merkezi'ni ziyaret eden güreşçimiz, Genel Başkanı Settar Aslan, Genel Mali Sekreter Ali Bilgin ve Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya ile görüşerek, kendisine verilen destekten dolayı teşekkür etti. Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, dünya üçüncüsü güreşçimiz Nazif Barutçu'yu başarısından dolayı kutlayarak, "Sakatlığına rağmen güreşe devam etmeni bir fedakârlık olarak görüyorum. Bu, ülkemiz için yapılmış bir fedakârlıktır. İnşallah kısa zamanda sakatlığının geçeceğini umuyor ve 2016 yılında senden dünya şampiyonluğu bekliyoruz." dedi.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni