ANASAYFA / Genel / 11. ÇALIŞMA MECLİSİ TOPLANDI
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 24.12.2015 00:00

11. ÇALIŞMA MECLİSİ TOPLANDI

24.12.2015 00:00

23 Aralık 1015'te Ankara'da yapılan 11. Çalışma Meclisi Toplantısı'na, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile işçi ve işveren konfederasyonlarının yöneticileri katıldı.

Hak-İş ve bağlı sendikaların yöneticilerinin de katıldığı 11. Çalışma Meclisi Toplantısı'nda, Öz Orman-İş de Genel Malî Sekreter Ali Bilgin, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Çetin ve Ankara Şube Başkanı Erdoğan Çubuk tarafından temsil edildi.

Çalışma Meclisi Toplantısının basına açık bölümünde Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Ahmet Davutoğlu konuştu. Daha sonra basına kapalı olarak devam eden toplantıda, diğer işveren ve işçi konfederasyonlarının yöneticileriyle birlikte, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan da bir konuşma yaptı. Aslan, sosyal diyalogun, sosyal tarafları dinlemekten ibaret olmadığını,  sosyal taraflarla birlikte çalışarak uzlaşma yolunu aramak olduğunu söyledi. İşsizlik fonundan yararlanma şartlarının esnekleştirilmesini isteyen Arslan, yabancı işçilerin kötü şartlarda çalıştırıldıklarına da dikkat çekerek, bu yöndeki atılan adımları olumlu bulduklarını söyledi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun demokratik olmayan yapısını da eleştiren Arslan, "Komisyonda tek bir işçi konfederasyonu temsil edilmekte, diğer konfederasyonlar gözlemci olarak dahi kabul edilmemektedir. Bu yapının bir an önce değiştirilerek, diğer konfederasyonların da temsilinin önünün açılması gerekiyor." dedi.