ANASAYFA / Genel / ASLAN: “SİVİL ve ÖZGÜRLÜKÇÜ ANAYASA İSTİYORUZ”
ASLAN: “SİVİL ve ÖZGÜRLÜKÇÜ ANAYASA İSTİYORUZ”
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 04.05.2016 00:00

ASLAN: “SİVİL ve ÖZGÜRLÜKÇÜ ANAYASA İSTİYORUZ”

04.05.2016 00:00

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Türkiye'nin ve emekçilerin sorunlarının çözümü için sivil ve özgürlükçü bir Anayasaya ihtiyaç olduğunu söyledi.

Settar Aslan, Çanakkale'de toplanan Öz Orman-İş Sendikası Başkanlar Kurulu Toplantısının açılışında yaptığı konuşmada, bu sene 1 Mayıs kutlamalarının barış ve huzur içinde yapıldığını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Maalesef 1 Mayıs konusu, hep bir istismar vesilesi oldu. 1 Mayıs1977'deki olayların araştırılması için TBMM'de komisyon kurulması talebine bile destek olmayan bazı partiler, 1 Mayıs'ı istismar yarışından geri kalmadı. Bu sene 1 Mayıs'ı çok şükür herhangi bir olay olmadan, bayram havasında kutladık. Biz Sakarya'da kutladık, Türk-İş Çanakkale'de, Memur-Sen Kahramanmaraş'ta, DİSK de Taksim inadından vazgeçerek İstanbul'da kutladı. Bu kutlamalarda kimsenin burnu kanamadı. Emeğin temsilcileri olarak, 1 Mayıs meydanlarından, acil çözüm bekleyen sorunlarımızı haykırdık."

GEÇİCİ İŞÇİ SORUNU

Settar Aslan, kamuda 'geçici işçilik' diye bir sorun olduğunu da hatırlatarak, şöyle devam etti:

"İşimiz sürekli, ama işçimiz geçici. Kamu kurumlarında yapılacak işi var. İşverenler de işçi çalıştırmak istiyor. Fakat, 5620 Sayılı Kanun engel olduğu için, işçilerimiz 5 ay 29 günden fazla çalıştırılmıyor. Orman Teşkilatı, Demiryolları, Karayolları, Çaykur ve bazı kamu kurumlarında toplam 25 bin civarındaki bu geçici işçilerimizin sorununun çözülmesi gerekiyor. Diğer taraftan, 700 bin civarındaki taşeron işçimizin kadroya alınması meselesi var. Devletin asli işlerinde taşeron işçileri çalıştırılıyor. Bu işçilerin kadro sorununun da çözülmesi gerekiyor."

ANAYASA İHTİYACI

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı Settar Aslan, Türkiye'nin tüm sorunlarının çözümü için yeni, sivil ve özgürlükçü bir Anayasa'ya ihtiyacı olduğunu da ifade ederek, "Emeğin sorunlarını ancak demokrasi içinde çözmek mümkün. Emekçiler en büyük hak kayıplarını, demokrasinin askıya alındığı dönemlerde yaşadı. Tüm haklarımızı da demokratik zeminlerde sağlayabildik. O yüzden, bizim için demokrasi ekmeğimiz kadar önemlidir. Türkiye'nin yeni, sivil ve özgürlükçü bir Anayasaya ihtiyacı bulunmaktadır. Bu ihtiyacın, ötelenmeden ve zaman yitirilmeden karşılanmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni