ANASAYFA / Genel / ASLAN: EMEĞİMİZ ve EKMEĞİMİZ İÇİN ‘EVET’
ASLAN: EMEĞİMİZ ve EKMEĞİMİZ İÇİN ‘EVET’
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 10.04.2017 00:00

ASLAN: EMEĞİMİZ ve EKMEĞİMİZ İÇİN ‘EVET’

10.04.2017 00:00

Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, emeğin hakkının ancak demokratik zeminlerde korunup geliştirilebildiğini, demokratik düzenin garantisinin de 'istikrar' ve 'güven' olduğunu belirterek, "Bu yüzden Anayasa değişikliği halkoylamasında oyumuz 'Evet' olacaktır." dedi.

Öz Orman-İş Sendikası Amasya Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen, ཋ Temmuz ve Türkiye'nin Geleceği' konulu değerlendirme toplantısı, 9 Nisan 2017 tarihinde Çorum'da yapıldı. Hak-İş Onursal Başkanı, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu, Amasya Orman Bölge Müdürü Zekeriya Nane, Öz Orman-İş Genel Malî Sekreteri Ali Bilgin ve Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya'nın da hazır bulunduğu değerlendirme toplantısına Amasya, Çorum, Samsun ve Yozgat'taki orman ve tarım işletmelerinde çalışan yaklaşık 200 Öz Orman-İş üyesi işçi katıldı.

Amasya Şube Başkanı Ramazan Şahin'in takdimiyle başlayan toplantıda konuşan Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'da yaşadığı darbe-işgal girişimini ve genel olarak darbelerin demokrasiye ve emeğin hakkına olan olumsuz etkilerini anlattı. Darbelerin, öncelikle işçi haklarını kısmayı ve birçok hakkı ortadan kaldırmayı hedeflediğini belirten Aslan, 12 Eylül'ün budadığı haklardan bazılarının, aradan geçen 37 yıla rağmen geri alınamadığını söyledi. Emeğin hak ve menfaatlerinin, ancak demokratik ve özgür bir siyasî ortamda elde edilebildiğini anlatan Settar Aslan, demokratik düzenin de ancak 'istikrar' ve 'güven' ortamında sağlanabildiğini belirterek, şunları söyledi:

"Mevcut Parlamenter Sistem, Türkiye'de siyasî istikrarı sağlayamadığı. Geride kalan 94 yılda sürekli sorun ve kriz üretti. Hatta yaşadığımız askerî darbeler bile bu krizlerden beslendi. Biz, sandığa gittiğimiz zaman, oradan istikrarlı bir siyasî yapı çıkmasını istiyoruz. Artık hükümet krizleriyle, koalisyonlarla ve bunların doğurduğu siyasî krizlerle zaman kaybetmek istemiyoruz. O yüzden, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini içeren Anayasa değişikliği halkoylamasında oyumuz 'Evet' olacaktır. Ekmeğimiz ve emeğimizin hakkı için 'Evet' diyoruz."

Settar Aslan, Parlamenter Sistemde seçmenin önüne yalnızca milletvekillerini seçmek üzere tek bir sandık konduğunu, oysa Anayasa değişikliğinin getireceği yeni sistemin, 'Yasama' ve 'Yürütme' organlarını ayrı ayrı seçme hakkı sağlayacağını da belirterek, "Böylesi daha demokratik bir uygulamadır. Seçmen, Yürütme için falan partiye oy verirken, Yasama için başka bir partiyi tercih edebilir." şeklinde konuştu.

Hak-İş Onursal Başkanı, TBMM İdare Amiri ve Çorum Milletvekili Salim Uslu da, toplantıdaki konuşmasında, 16 Nisan'daki Anayasa değişikliğiyle askerî Mahkemeler kaldırılıp AYM'de askerî yargı üyeliğinin son bulacağını, böylece yargının sivilleşeceğini, ekonomide tam bir istikrar ve güven sağlanacağını, yatırımların artıp işsizliğin azalacağını, Yürütme ve Yasama'nın birbirinden ayrılmasıyla TBMM'nin yasama ve denetim görevlerini daha iyi yapabileceğini, istikrarlı ve güçlü yönetim sayesinde terörle daha etkin mücadele edileceğini ve üniter yapıya, vatan, millet ve bayrağa yönelik tehditlerin kolaylıkla bertaraf edilebileceğini bildirdi.

Amasya Orman Bölge Müdürü Zekeriya Nane de, toplantıda kısa bir selamlama konuşması yaptı.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni