ANASAYFA / Genel / ASLAN: ORMAN YANGINLARI MEMLEKET MESELESİ
ASLAN: ORMAN YANGINLARI MEMLEKET MESELESİ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 09.11.2017 00:00

ASLAN: ORMAN YANGINLARI MEMLEKET MESELESİ

09.11.2017 00:00

Çetin Altan'ın sunduğu Ankara Konuşuyor programına canlı yayın konuğu olan Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, gündemdeki iç ve dış siyaset konularının yanısıra, emeğin sorunlarını da değerlendirdi. Güncel en önemli emek sorununun taşeron ve geçici işçilere kadro verilmesi olduğunu ifade eden Settar Aslan, kamudaki kadro sorununun bir 'ur' haline geldiğini ve bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini söyledi.

Kamu kuruluşlarında 700 bin civarında taşeron işçi ve 20 bin civarında 5 ay 29 gün çalışan geçici işçi bulunduğunu ve bunlara kadro verilmesi konusunda yıllardır çalışma yapıldığını anlatan Settar Aslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olduğu dönemde, 2007'de yılında 218 bin geçici işçiye kadro verildiğini, ancak kurumlarda norm kadro olmamasından dolayı, emekli olan işçilerin kadrosunun iptal olduğunu hatırlattı.

Öz Orman-İş'in 2-4 Mart 2017'de gerçekleştirdiği Uluslararası Demokrasi Kongresi'nin açılış toplantısında Başbakan Binali Yıldırım'ın, taşeron ve geçici işçilere kadro konusunda çalışma yaptıklarını ve 'sorunları torunlara bırakmayacaklarını' söylediğini hatırlatan Aslan, "Bu çalışmaların belirli bir seviyeye geldiği söyleniyor. Bu yılın sonuna kadar Bakanlar Kurulu'na getirilip değerlendirildikten sonra yasalaşacağı ifade ediliyor. Ben de şahsen, taşeron ve geçici işçiler konusunu Başbakanımızın bu sene sonuna kadar çözeceğini düşünüyorum ve dört gözle bekliyorum." dedi.

Öz Orman-İş Genel Başkanı Aslan, orman yangınlarıyla mücadelenin, terörle mücadele mantığıyla yürütülmesi ve boşluk bırakılmaması gerektiğini de belirterek, bunun için Orman Teşkilatı kadrolarının takviye edilmesini, mevcut geçici işçilere kadro verilmesinin yanısıra, yeterli sayıda yeni işçi alınmasını istedi.

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni