ANASAYFA / Genel / BDT SENDİKALARIYLA BELARUS’TA BULUŞTUK
BDT SENDİKALARIYLA BELARUS’TA BULUŞTUK
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 06.07.2018 00:00

BDT SENDİKALARIYLA BELARUS’TA BULUŞTUK

06.07.2018 00:00

Öz Orman-İş Sendikası ile Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerindeki tarım-orman-çevre işçileri sendikaları arasında devam eden ikili ve çoklu işbirliği çalışmaları kapsamında, Belarus'un başkenti Minsk'te bir dizi toplantı gerçekleştirildi.

Minsk'teki toplantıya Öz Orman-İş adına Genel Başkan Settar Aslan, Genel Teşkilat Sekreteri Zeki Sungur Kızılkaya ve Dış İlişkiler Uzmanı Benül Sözer katıldı. Belarus Orman ve Çevre Yönetimi İşçileri Sendikası'nın ev sahipliğinde 19-22 Haziran tarihleri arasında yapılan toplantılara Bağımsız Devletler Topluluğu Kereste ve Buna Bağlı İşçi Sendikaları Federasyon Başkanı Victor Karnyushin, Azerbaycan Ekoloji ve Doğal Kaynaklar Sendikası Başkanı Telman Guliyev, Kırgızistan Cumhuriyeti Kereste ve Buna Bağlı Endüstri İlişkileri Sendikası Başkanı Osmonov Kanatbek, Rusya-Federasyonu Kereste ve Buna Bağlı İşçiler Sendikası Başkanı Anatoly Rozhkov ve Belarus Orman ve Çevre Yönetimi İşçileri Sendikası Başkanı Hoyeva Çaslava katıldı.

Minsk'teki toplantılardan biri de, 20 Haziran 2018 günü Belarus Sendikalar Federasyonu'nda yapıldı. Federasyon Başkanı Orda Mihala Sergeviç başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Öz Orman-İş'in yanısıra Bağımsız Devletler Topluluğu sendikaları yöneticileri de katılım sağladı. Toplantıda, katılımcı sendikaların ülkelerindeki işkolları, sendikalaşma ve işyeri koşulları hakkında karşılıklı bilgi alışverişi yapıldı.

Bu toplantı sonrasında, yerel bir televizyon kanalına mülakat veren Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Türkiye'deki ormancılık faaliyetleri, orman işçilerinin ekonomik ve sosyal durumları ve Öz Orman-İş'in faaliyetleri hakkında bilgiler aktardı.

Yine toplantılar kapsamında, 20 Haziran 2018 günü Orbita Otel'de, Belarus Orman ve Çevre Yönetimi Sendikası başkanlığında 'Sendikal Alanda Sosyal Ortaklık' konulu bir yuvarlak masa toplantısı icra edildi. Toplantının konu başlıkları 'Orman İşçilerinin Sorunları, Dünya Ormanları ve Ekonomiye Katkısı', 'Türkiye ve Diğer Katılımcı Ülkelerin Sendikal Yapılanması ve Sektörel Sorunlar', 'Toplu İş Sözleşmeleri' ve 'Geliştirilebilecek İşbirliği Fırsatları ve Projeler' oldu.

Bu toplantı sonrasında, Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Settar Aslan ve Bağımsız Devletler Topluluğu Kereste ve Buna Bağlı İşçi Sendikaları Federasyon Başkanı Victor Karnyushin,  işçilerin ekonomik ve sosyal haklarının korunması, çevre ve orman güvenliği gibi konulardaki çalışmaların 2019'da desteklenmesi içerikli bir belgeyi imzaladı. Karnyushin, özellikle Türkiye'deki ormancılık sektörüne dair bilgiler, Öz Orman-İş'in Toplu İş Sözleşmeleri, işçilerin çalışma şartları gibi konularda kendilerine bilgi aktarılmasını istedi.

Minsk'teki toplantının katılımcıları, aynı gün Belarus Cumhuriyeti Orman Bölümü ve Tohum Merkezi'ne bir ziyaret gerçekleştirdi.

Heyet, 21 Haziran 2018 tarihinde de Minsk Kopl Bölgesi Orman İşletme Şefliği'ni ziyaret ederek, buradaki uygulama örnekleri hakkında bilgi aldı. Ziyaret sırasında, İşletme Şefliği arazisine, Türkiye adına hatıra çam fidanı dikildi.,

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni