ANASAYFA / Genel / ASLAN KON TV’DE
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 26.07.2018 00:00

ASLAN KON TV’DE

26.07.2018 00:00

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Orman-İş Sendikası Genel Başkanı Settar Aslan, Orman ve Tarım bakanlıklarının birleşmesiyle, TİS yetkisi için baraj rakamının 17 binin üzerine çıktığını bildirdi.

Settar Aslan, Kon TV'de 26 Temmuz 2018 günü canlı olarak yayınlanan, Çetin Altan'ın sunduğu 'Ankara Konuşuyor' programına konuk oldu. Sunucu Çetin Altan'ın 24 Haziran seçimleri sonrası ülke yönetiminde başlayan yeni dönem, 15 Temmuz 2016'daki FETÖ teröristlerinin darbe-işgal girişimi, Öz Orman-İş'in geçen yıl gerçekleştirdiği Uluslararası Demokrasi Kongresi, geçici işçilerin süre uzatımı ve Orman ve Tarım bakanlıklarının birleştirilmesiyle ortaya çıkan yeni duruma ilişkin sorularını cevaplandıran Genel Başkan Settar Aslan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin, ülke yönetimindeki karar süreçlerini hızlandıracağını ve böylelikle ülkede istikrarı güçlendireceğini söyledi.

15 Temmuz darbe-işgal girişimini, özellikle yabancılara etkin şekilde anlatmak gerektiğini belirten Aslan, bunun yalnızca devlet tarafından yürütülemeyeceğini, sivil toplum kuruluşlarının da bu konuda sorumluluk üstlenmesi gerektiğini bildirdi. Aslan, Öz Orman-İş'in 2-4 Mart 2017'de gerçekleştirdiği Uluslararası Demokrasi Kongresinin bu konuda çok iyi bir örnek olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Başbakan Binali Yıldırım ve eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'nun samimi gayretleri neticesinde 1 milyona yakın taşeron işçisinin kadro aldığını, 25 bin dolayındaki geçici işçinin çalışma süresinin de 6 aydan 10 aya çıkarıldığını hatırlatan Aslan, bunda emeği geçenlere teşekkür etti. Aslan, Orman Teşkilatı'na norm kadro verilerek, tüm işçilerin daimi kadrolu olması ve ihtiyacı karşılamak üzere 10 bin yeni işçi alınması gerektiğini söyledi.

Settar Aslan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçişle birlikte, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın 'Tarım ve Orman Bakanlığı' olarak birleştirildiğini, böylelikle her iki bakanlık ve bağlı birimlerinin 'tek bir işletme' haline geldiğini de ifade ederek, bu birleşmeyle, bakanlıktaki 01 Nolu İşkolunda çalışan işçi sayısının 34 bini aştığını, dolayısıyla Toplu İş Sözleşmesi yetkisi almak için gerekli üye sayısının da 17 binin üzerine çıktığını sözlerine ekledi.