ANASAYFA / Genel / GRUP FERDİ KAZA SİGORTAMIZLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA
GRUP FERDİ KAZA SİGORTAMIZLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 30.07.2018 00:00

GRUP FERDİ KAZA SİGORTAMIZLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA

30.07.2018 00:00

Hizmet vermediği için kendisini terk eden üyelerini yalanlarla ve tehditlerle durdurmaya çalışan Tarım-İş yönetiminin, böylesine açık ve belgeli bir konuda fütursuzca yalana başvurması karşısında, hiç de arzu etmediğimiz halde, Grup Ferdi Kaza Sigortası uygulamamızla ilgili bir açıklama yapmak ve bugüne kadar sigorta tazminatını ödediğimiz üyelerimizin listesini yayınlamak durumundayız.

Öncelikle şunun bilinmesi gerekir: Grup Ferdi Kaza Sigortası, 'toplu olarak yapılan kurumsal bir sigorta'dır. Bu sigorta kişiye özel değil, Öz Orman-İş'in tüm üyelerini kapsayacak şekilde yapılır. Sigorta poliçesi, kişiler adına değil tek bir poliçe olarak, Öz Orman-İş Sendikası adına kesilir. (Poliçe, açıklamamızın ekindedir.) Yani sigorta poliçesi, kişilerin e-devlet girişlerinde görünmez.

Öz Orman-İş, tüm üyeleri için Grup Ferdi Kaza Sigortası uygulamasını, Şubat 2011'e başlatmıştır. Tüm primleri Öz Orman-İş tarafından karşılanan bu sigorta, her yıl yenilenmektedir.

Kendi e-devlet kapısı üzerinden giriş yapan işçimiz, kendisinin Öz Orman-İş üyesi olduğunu görüyorsa, KESİNLİKLE Grup Ferdi Kaza Sigortamızın kapsamındadır. Üyelik sona erdiğinde, sigorta da sona erer.

Geride kalan 7.5 yıllık Grup Ferdi Kaza Sigortası uygulama döneminde, maalesef 54 üyemiz bu sigortanın kapsamına giren nedenlerle vefat etmiş 3 üyemiz ise kalıcı sakatlığa maruz kalmıştır. Sözkonusu 57 üyemizin tamamının sigorta tazminatları ödenmiştir. Ödenen tazminatların toplam tutarı, 1 milyon 143 bin 200 TL'dir. (Bu ödemelere dair liste, açıklamamızın ekindedir.)

Hal böyle iken, Tarım-İş Sendikası yöneticileri veya bazı taraftarlarının, internetteki sorumsuzluk ortamından yararlanarak, "Biz e-devleti inceledik, böyle bir sigorta poliçesi yok. Öz Orman-İş kimseye sigorta yapmamış." tarzında gerçeklere uymayan ifadeler kullanması, en hafif deyimle 'etik dışı' bir davranıştır.

Tüm üyelerimize ve henüz Öz Orman-İş'e üyelik konusunda kararını kesinleştirmemiş olan tarım emekçilerimize saygıyla duyurulur.

 

Öz Orman-İş Sendikası

Genel Yönetim Kurulu

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni