ANASAYFA / Genel / GENÇ ORMANCILARIMIZ MOSKOVA’DAN ‘CESARET ÖDÜLÜ’ İLE DÖNDÜ
GENÇ ORMANCILARIMIZ MOSKOVA’DAN ‘CESARET ÖDÜLÜ’ İLE DÖNDÜ
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 24.09.2018 00:00

GENÇ ORMANCILARIMIZ MOSKOVA’DAN ‘CESARET ÖDÜLÜ’ İLE DÖNDÜ

24.09.2018 00:00

Rusya Federasyonu Federal Orman Ajansı'nın düzenlediği 15. Uluslararası Genç Ormancılar Yarışması Moskova'da yapıldı. Öz Orman-İş'in tertibiyle yarışmaya katılan genç ormancılarımız, yarışmadan 'Cesaret Ödülü' ile döndü.

Türkiye dâhil dünya genelinden 120 katılımcının iştirak ettiği yarışma, Moskova'da 17-21 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Doğa, ekolojik çevre, yaban hayatının korunması ve sürdürülebilir ormancılık ekonomisini konu edinen yarışmada Türkiye'yi, Öz Orman-İş'in tertibi altında ve Prof. Dr. Ömer Küçük'ün gözetiminde, Kastamonu Üniversitesi Orman Fakültesi öğrencileri Esin Er ve Tolga Yanbaz temsil etti. Türkiye'nin ilk defa katıldığı yarışmada Türk öğrenciler, 'Orman Yangınlarının Önüne Geçilmesi' ve 'Yaban Hayatı' konularındaki projeleriyle yarıştı.

Jürinin Slovenya, Belarus, Güney Kore, Norveç ve Rusya Orman ve Çevre Bakanlıklarının idari birimleri yetkililerinden oluştuğu yarışmanın ödül töreni 20 Eylül 2018'de yapıldı.

Yarışmada birinciliği, Güney Afrika Cumhuriyeti temsilcisi üniversite öğrencisi kazanırken, ikincilik ve üçüncülük ödüllerini Rusya'dan yarışmaya katılan öğrenciler elde etti. Türk öğrenciler ise 'Cesaret Ödülü' ile taltif edildi.

Türk öğrenciye ödülünü takdim eden Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, yaptığı konuşmada, Uluslararası Genç Ormancılar Yarışması'na Türkiye'nin ilk defa katıldığını hatırlatarak, "Tarım ve ormancılık sektörünün en büyük sendikası olan Öz Orman-İş, doğa ve çevre konularına özel bir hassasiyet göstermektedir. Dolayısıyla Rusya'daki bu yarışmaya da kayıtsız kalmadık yarışmacı öğrencilerimizi gönülden destekledik." dedi.

Settar Aslan, konuşmasında, yarışmayı düzenleyen Rusya Federal Orman Ajansı'nın Başkanı Ivan Valentik'i kutladı.

Yarışma programı, Moskova'daki kültür gezisiyle sona erdi.

Bu arada, Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Türkiye'nin Moskova Büyükelçiliği Müsteşarı Cenk Uraz'ı ziyaret ederek bir süre görüştü. Görüşmede Türkiye-Rusya ilişkileri, iki ülkenin Sivil Toplum Kuruluşları arasında geliştirilebilecek işbirliği fırsatları ve projeler üzerinde fikir alışverişi yapıldı.

,

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni