ANASAYFA / Genel / ASLINDA İKİSİ DE YALAN
ASLINDA İKİSİ DE YALAN
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 01.10.2018 00:00

ASLINDA İKİSİ DE YALAN

01.10.2018 00:00

Değerli TİGEM emekçileri!...

Tarım-İş Sendikası, gece yarısı yaptığı açıklamayla, TİGEM'lerde kendisinin 753, Öz Orman-İş'in de 712 üyeye sahip olduğunu öne sürerek, '31 sayı öndeyiz' dedi. Ancak sendika yöneticileri sabah uyandığında, gecenin mayhoşluğuyla yanlış hesap yaptıklarını görmüş, aradaki farkı 41'e çıkarmış. Peki, bunların hangisi doğru? Aslında ikisi de yalan. Doğru olan ise Öz Orman-İş'in 751, Tarım-İş'in 733 üyeye sahip olmasıdır. Olumlu gelişme şu ki daha önce '300 üye öndeyiz' yalanıyla algı oluşturmaya çalışanlar, yalanlarını epeyce küçültmüş oldular.

Tüm bunlar geride kaldı. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışan emekçilerimiz, bir kez daha Öz Orman-İş dedi. Geride kalan dönemde, çok yorucu bir örgütlenme sürecini hep beraber yaşadık. Bu bir demokrasi yarışıydı. Bu yarışta siz emekçilerimiz, bir kez daha sendikamız Öz Orman-İş'i yetkili kıldınız. Bize güvenip, yeniden emaneti veren TİGEM emekçilerimize yürekten teşekkür ve tebrik ederiz. Aynı şekilde, bu yarışta karşı sendika saflarında bulunan emekçilerimizi de kutluyoruz. Neticede demokrasi, yani emekçimizin iradesi kazanmış oldu.

Artık yetki mücadelesi geride kaldı. Şimdi yeniden kucaklaşma, birlik ve bütünlük içinde mücadele etme zamanıdır. Emeğimizin hakkını elde etmek, daha fazla hak almak için birlikte mücadele vaktidir. Öz Orman-İş, hem kazanılmış haklarımızı korumak, hem de yeni kazanımlar elde etmek için mücadeleye hazırdır. Bir önceki dönemde Tarım-İş'in yalanlarına kanıp üyelikte geciken Ceylanpınar TİGEM çalışanı 23 işçimiz, maalesef aylık 250-300 TL kayba uğramıştır. Bu işçilerimiz, halen eksik maaş almaya devam etmektedir. Bu gerçeğe rağmen Tarım-İş, emekçilerimizi mağdur edecek aldatıcı beyanlarına devam devam etmektedir. Emekçilerimizin, yapılacak yeni Toplu İş Sözleşmesi sürecinde herhangi bir hak kaybına uğramaması ve mevcut kazanımlarının zarar görmemesi için, bir an önce yetkili sendika Öz Orman-İş'te buluşmasında yarar vardır.

Bu süreçte mücadelemize destek olan emekçilerimizle birlikte, yanımızda olmasa da kırıcı dil kullanmayan herkese teşekkürlerimi sunuyor, Öz Orman-İş'in güçlü çatısı altında bir ve bütün olmaya davet ediyorum. Çünkü Öz Orman-İş güçlü sendikadır.

Bu vesileyle tüm emekçilerimize ve ailelerine selam ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Settar ASLAN

Öz Orman-İş Sendikası

Genel Başkanı

,

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni