ANASAYFA / Genel / GENEL KURULUMUZ MUHTEŞEM OLDU
GENEL KURULUMUZ MUHTEŞEM OLDU
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 26.04.2019 00:00

GENEL KURULUMUZ MUHTEŞEM OLDU

26.04.2019 00:00

Öz Orman-İş Sendikası 4. Olağan Genel Kurulu, 25 Nisan 2019 günü Ankara'da yapıldı. Organizasyonu, katılımcıları ve yapılan sunumlarla muhteşem bir görsel şölene sahne olan Genel Kurula İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, çok sayıda milletvekili, üst düzey bürokratlar, akademisyenler, Hak-İş'e bağlı sendikaların Genel Başkan ve Yönetim Kurulu Üyeleri ile 23 ülkeden gelen 50'yi aşkın sendika ve konfederasyon başkanı ve yöneticisi katıldı.

Divan Başkanlığı'nı Hak-İş Onursal Başkanı, 24-25 ve 26. Dönem Çorum Milletvekili ve TBMM Eski İdare Amiri Salim Uslu'nun yaptığı 4. Olağan Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasını takiben, Öz Orman-İş Kısa Tanıtım Filmiyle başladı. Ardından, Genel Başkan Settar Aslan, çalışma hayatının ve tarım-orman işçilerinin sorun ve beklentilerinin yanısıra, ülke ve dünya meselelerine değinen kapsamlı bir konuşma yaptı.

Daha sonra konfederasyonumuz Hak-İş'in Genel Başkanı Mahmut Arslan, AK Parti TBMM Grup Başkanvekili Bülent Turan, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu birer konuşma yaptı.

Genel Kurula AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, AK Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Cumhur Taşkın, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökçen, AK Parti Tokat Eski Milletvekili Şükrü Ayalan, AK Parti Yozgat Eski Milletvekili Ertuğrul Soysal, AK Parti Karabük Eski Milletvekili Osman Kahveci, BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, HAK-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan,  HAK-İş Genel Sekreteri  Osman Yıldız, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Dr. Murat Yılmaz, Danıştay Üyesi Av. Muharrem Özkaya, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değrimenci, TOÇ BİR-SEN Genel Başkanı Hüseyin Öztürk, Öz Sağlık-İş Genel Başkanı Devlet Sert, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, Öz Petrol-İş Genel Başkanı Kudret Önder, Aile,Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Rehberlik Teftiş Kurulu Başkanı  Hulusi AY, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Arif Şimşek, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Halit Çağdaş, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Şube Başkanı Kazım Akkaya, Orman Genel Müdür Yardımcısı Hayati Özgür, OGM Tohum Islah Enstitüsü Müdürü Süleyman Işık Derilgen, Bursa Orman Bölge Müdürü Yalçın Akın, Zonguldak Orman Bölge Müdürü Zekeriya Beyazlı, Kastamonu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, TİGEM Destek Hizmetler Daire Başkanı, Orman Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Özgür Balcı, Orman Mühendisleri Odası Başkan Yardımcısı Mesut Güler, Çalışma Hayatı Uzmanı  Tarkan Zengin, Star Gazetesi Yazarı Fadime Özkan, Star Gazetesi Yazarı Ardan Zentürk, Prof. Dr. Mehmet Emin Özdoğan, Dr. Nazif Öztürk, Prof. Dr. Sabri Tekir, Öz İletişim-İş Genel Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Öz Gıda-İş Genel Başkanı Mehmet Şahin, Öz Taşıma-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Toruntay, TOBB Genel Sekreter Yardımcısı Cengiz Delibaş, Enerji İş Sendikası Başkanı Mahmud Altunsoy, Öz-İş Sendikası Genel Başkanı Sedat Sevinç, Orman Genel Müdür Yardımcısı Şahin Aybal, Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Çelik, Ankara Orman Bölge Müdürü  Veysel Kodalak, Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürü Yusuf Kandazoğlu, Eski Polis Akademisi Öğretim Üyesi  Ali Şafak, Öz İplik İş Sendikası Eski Genel Başkanı Murat İnanç, Öz Ağaç - İş Genel Başkanı Av. Tuncay Dolu, Tarım-İş Sendikası Genel Mali Sekreteri İbrahim Özkeskin, Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, TÜHİS Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Şerafettin Güler, Av. Hüseyin Ufuk Uğur, BBP Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, BBP Genel Başkan Yardımcısı Ali Keser v Rekabet Kurulu Üyesi Fevzi Özkan başta olmak üzere siyaset, bürokrasi, akademi ve sendika camiasından çok sayıda konuk katıldı.

Genel Kurulun öğleden sonraki bölümünde de Azerbaycan'dan başlamak üzere, Genel Kurula katılan 23 farklı ülkeden işçi liderleri, birer kısa selamlama konuşması gerçekleştirdi.

Bu arada, Genel Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda şube başkanının imzasıyla, Filistinlilere yönelik İsrail zulmünü kınayan bir karar teklifi Divan Başkanlığına sunuldu. Divan Başkanı Salim Uslu, önergeyi okuyarak delegelerin oyuna sundu. Önerge, tüm üyelerin ittifak oyuyla kabul edildi.

Genel Kurulda daha sonra komisyon raporları müzakere edilip oylanarak kabul edildi. Genel Yönetim Kurulunun geçmiş 4 yıllık icraatları da, tüm delegelerin ittifak oyu ile ibra edildi.

Genel Kurulun son bölümünde, Genel Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu asil ve yedek üyelikleri ile Hak-İş Genel Kurul delegeleri için seçimler yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimde Genel Başkanlığa Settar Aslan ve Genel Yönetim Kurulu üyeliklerine Ali Bilgin ve Zeki Sungur Kızılkaya yeniden seçilirken Antalya Şube Başkanı Ramazan Gün ve Denizli Bölge Temsilcisi Halil Turan, Yönetim Kuruluna yeni seçilen isimler oldu.

Önceki dönemde Genel Sekreterlik görevini yürüten Bayram Ayaz ile Genel Eğitim Sekreterliği görevini yürüten Mehmet Çelik, yeni dönemde yönetime aday olmadı.

Öte yandan, Öz Orman-İş Genel Başkanı Settar Aslan, Genel Kurul çalışmalarının tamamlanmasından sonra, akşamleyin de Genel Yönetim Kurulu üyeleri, şube başkanları ve bölge temsilcileri ile birlikte, Genel Kurula katılan 23 ülkeden sendikacılarla bir tanışma ve sohbet toplantısı gerçekleştirdi.

Öz Orman-İş 4. Olağan Genel Kuruluna Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Memur-Sen Konfederasyonu, HAK-İş Konfederasyonu, TOÇ-BİR-SEN Genel Merkezi, Tarım-İş Sendikası Yönetim Kurulu, Öz Gıda -İş Sendikası Genel Merkezi, Cumhurbaşkanlığı Politikalar Kurulu Başkan Vekili Dr. Vedat Bilgin, Muğla Orman Bölge Müdürü Enver Demirci, Adana Orman Bölge Müdürü İsmet Erol, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, Çanakkale Orman Bölge Müdürü Refik Ulusoy, Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin, Isparta Orman Bölge Müdürü Kenan Akduman, Antalya Orman Bölge Müdürü Vedat Dikici, Mersin Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Liman-İş Sendikası Genel Başkanı Önder Avcı, Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay, Tarım Orman İşçileri Dayanışma Derneği, Öz Toprak-İş Sendikası, Genel Maden İşçileri Sendikası Yönetim Kurulu, Başkentteki Yozgatlı Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Mesut Kaya, TÜHİS Yönetim Kurulu, Öz Çelik İş Sendikası, Öz Ağaç-İş Sendikası, Hizmet-İş Sendikası, Öz Finans-İş Sendikası Genel Başkanı, BASİSEN Sendikası Genel Başkanı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Gölge Düğün Salonu, Erhan Yazıcı ve Türk Harb-İş Sendikası tarafından çiçek gönderildi.

,

MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni