ANASAYFA / Genel / GEÇİCİ İŞÇİ ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE
GEÇİCİ İŞÇİ ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE
ÖZ ORMAN-İŞ BASIN MÜŞAVİRLİĞİ - 27.06.2019 00:00

GEÇİCİ İŞÇİ ÜYELERİMİZİN DİKKATİNE

27.06.2019 00:00

Değerli arkadaşlar,

Geçici işçi üyelerimizin yılda 9 ay 29 gün istihdam edilmesi amacıyla Orman Genel Müdürlüğü'müz nezdinde yürüttüğümüz çalışmalar devam etmekte olup Genel Müdürlüğümüz, 4 aylık süre uzatımı için, 25 Haziran 2019 tarihinde bir kez daha Hazine ve Maliye Bakanlığı'na yazı göndermiştir.

Bilindiği gibi, 5620 Sayılı Kanun kapsamında yılda 5 ay 29 gün çalıştırılan geçici işçilerin çalışma sürelerinin, işverenin talebi ve Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın onayı ile 9 ay 29 güne çıkarıldığı, Aralık 2017'de, bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kamuoyuna açıklamıştı.

Bunun üzerine, Orman Genel Müdürlüğü, 2018 yılında geçici işçilerin çalışma sürelerinin 4 daha uzatılmasını Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan talep etti ve işçilerimizin 9 ay 29 gün çalışması için vize aldı. Böylece, geçici işçi arkadaşlarımız 2018 yılında 9 ay 29 gün çalıştırıldı.

2019 yılı için ise, Orman Genel Müdürlüğü, Ocak ayında Hazine ve Maliye Bakanlığı'na yazı yazarak, geçici işçileri yıl içinde 9 ay 29 gün çalıştırmak üzere vize talebinde bulunmuştu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Döner Sermayeden maaş alan geçici işçiler için 5 ay 29 güne ilave olarak kısıtlı bir süre uzatımına onay verdi bu da işçi başına ilaveten 41 gün daha çalıştırılma imkânı getirdi. Maliye, Özel Bütçeye tabi çalışan geçici işçilerimizin süre uzatımı içinse olumlu bir cevap vermedi.

Bunun üzerine, Orman Genel Müdürlüğü 25.06.2019 tarihinde yeniden ve 'Çok İvedi' kayıtlı bir yazıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı'na başvurarak, 2019 için tüm geçici işçilerin çalışma sürelerinin 9 ay 29 güne uzatılması için ısrarla talepte bulundu.

OGM'nin, yangın riskleri ve azalan işçi sayılarına dikkat çektiği sözkonusu yazısında, süre uzatımının ne kadar elzem olduğu, şu ifadelerle dile getirildi:

"Orman yangınlarıyla mücadele hizmetinin başlaması, üretim, silvikültür, damga, istif, tasnif gibi ana ormancılık faaliyetlerinin devam etmesi gibi nedenlerle, 5 ay 29 gün vizeye tabi geçici işçilerimizin hizmetlerine had safhada ihtiyaç duyulmaktadır. Ayrıca, emeklilik, istifa, fesihten dolayı işçi sayımız azalmış ve bunların yerine de yeni işçi alımı yapılmamıştır. Bu nedenle, yangınla mücadele hizmetlerinde zaafiyet yaşanmaması ve bahsedilen ormancılık faaliyetlerinin maksimum düzeyde yerine getirilebilmesi için vizeye tabi tüm işçilerimizin 4 ay daha süre uzatımının yapılması hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ederim."

Orman Genel Müdürlüğümüzün, sorunun çözümü için gösterdiği bu samimi gayreti takdir ediyor ve süre uzatımı meselesinin acilen çözülmesi için konuyu yakından takip ediyoruz.

Tüm işçilerimizin müsterih olmasını bekliyoruz.

Selam ve sevgilerimizle...

Öz Orman-İş Sendikası

Genel Yönetim Kurulu

,

Haberle İlgili Fotoğraflar


MUHATAP KURULUŞLAR



Kişisel Verileri Koruma Kanunu - Aydınlatma Metni